Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Токмацький ЦНАП потребує завершення робіт з благоустрою території

13 липня 2017 - 11:51

Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Давтян провів робочу зустріч з координаторами проекту Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH з питання фінансування проекту ЦНАП у м. Токмаку та Токмацькому районі.

 Токмацький ЦНАП було обрано переможцем грантового конкурсу ще в 2016 році. За цей час було закуплено обладнання та програмне забезпечення для оснащення. При умові вдалого завершення будівництва і відкриття об‘єднаного центру проект GIZ планує в подальшому підтримувати організаційний розвиток цього ЦНАПу. Проте нині актуальним залишається питання завершення робіт з благоустрою території майбутнього об‘єднаного Центру надання адміністративних послуг та його відкриття в місті Токмак.

Як повідомила перший заступник голови Токмацької райдержадміністрації Олена Шпак, для реалізації цього проекту зусиллями всіх зацікавлених сторін уже зроблено чимало. В 2016 році рішенням Токмацької районної ради «Про Програму підтримки функціонування Центру надання адміністративних послуг Токмацької районної державної адміністрації» затверджено основні заходи, якими передбачено фінансування з районного бюджету в сумі 500 тис. грн. на реалізацію цього проекту.

Також відповідно до рішення Запорізької обласної ради внесено зміни до регіональної програми будівництва, реконструкції, модернізації об’єктів інфраструктури, соціально-культурного та екологічного призначення по Запорізькій області на період до 2016 року та здійснено фінансування на реалізацію проекту з обласного бюджету в сумі 574,852 тис. грн.

На жаль, у зв’язку зі складними погодними умовами у грудні 2016 року роботи з благоустрою прилеглої до майбутнього ЦНАПу території виконано лише на 30%, хоча роботи з реконструкції приміщення проведено в повному обсязі: облаштовано ганок та пандус, встановлено навіс, закуплено нові сучасні меблі. Для завершення робіт на об’єкті необхідне фінансування у розмірі 174,125 тис. грн.

Як повідомив Дмитро Давтян, він особисто відвідував об’єкт  ще в травні минулого року. Тож у разі виділення коштів виконавці мають докласти максимум зусиль, аби реконструкція ЦНАПу була завершена в найкоротші терміни.

- Враховуючи всі дозвільні документи та вартість робіт, аби ЦНАП розпочав свою роботу, необхідно більше 180 тисяч гривень. Для завершення робіт з благоустрою території виконавці мають максимально швидко подати всі необхідні документи, аби фахівці облдержадміністрації змогли винести питання фінансування на найближчу сесію обласної ради. Якщо депутати підтримають рішення щодо виділення коштів, виконавці повинні докласти максимум зусиль, аби реконструкція ЦНАПу була завершена в найкоротші терміни, - підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Давтян.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області