Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Господарства області збільшили виробництво молока

25 липня 2017 - 11:44

Господарства області збільшили виробництво молока

Значною мірою це стало можливим завдяки ефективній реалізації Програми розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативах Запорізької області на 2014-2018 роки.

За час дії обласної Програми у сільгосппідприємствах з кожним роком збільшується виробництво молока, нарощується поголів’я великої рогатої худоби та зростає продуктивність дійної череди корів. Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

За перше півріччя 2017 року в сільгосппідприємствах області виробництво молока склало 18,7 тис. тонн, що більше минулорічного показника на 1,3 тис. тонн (107,5 %).

Надій молока на одну корову зріс на 183 кг і склав 2634 кг або 108 % до рівня минулого року.

Найбільше збільшено виробництво молока у Кам`янсько-Дніпровському, Оріхівському, Чернігівському, Запорізькому, Великобілозерському та Бердянському районах.

Найвищої продуктивності дійної череди корів досягнуто у ПАТ «Племзавод «Степний» Кам`янсько - Дніпровського району – 5161 кг молока на одну корову, ТОВ «Татекс СПФ» Оріхівського району – 5140 кг, ТОВ «Агрофірма «Нива» Запорізького району – 4273 кг, ФГ «Саєнко» Чернігівського району – 4118 кг, ТОВ Агрофірма «40 років Жовтня» Більмацького району – 3603 кг, ПСП «Росія» Бердянського району – 3510 кг, СВК «Росія» Великобілозерського району – 3154 кг.

Крім цього, активно проводиться робота з реалізації інвестиційних проектів у галузі молочного скотарства.

В поточному році у ПАТ «Племзавод «Степний» Кам`янсько-Дніпровському району завершено будівництво та введено в дію корівник на 560 голів.

Здійснено реконструкцію приміщення для утримання великої рогатої худоби на 70 голів та побудовано літній доїльний майданчик у ПрАТ «Міжрайплемпідприємство» Токмацького району.

У ТОВ «Агрофірма «Нива» Запорізького району завершено реконструкцію вигульного майданчика для великої рогатої худоби на 50 голів.

Перспективи подальшого розвитку галузі тваринництва тісно пов'язані з реалізацією інвестиційних проектів, зокрема за рахунок реконструкції та будівництва тваринницьких приміщень, закупівлі нового обладнання та устаткування, продуктивного поголів’я сільськогосподарських тварин і птиці.

Стабілізація та подальший розвиток тваринництва є перспективним напрямком економічного розвитку регіону, що дає можливість створення нових робочих місць, покращення благополуччя та підняття життєвого рівня сільського населення області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку