Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласному центрі розпочато тренінг для педагогів з інклюзивного навчання

14 серпня 2017 - 11:34

У Запорізькому Національному університеті за підтримки Благодійного Фонду Порошенка сьогодні розпочато триденний спеціалізований наставницький тренінг для працівників освітньої сфери «Інклюзивний простір. Практичні кроки», у якому взяли участь, педагогічні працівники, вчителі та наставники з різних областей України. Також у роботі тренінгу беруть участь міжнародні тренери-практики з Британського Благодійного Фонду.

За словами начальника відділу освіти дітей з особливими потребами Міністерства освіти і науки Тетяни Симоненко, впровадження інклюзії в освіті на сьогодні залишається актуальним та пріоритетним у роботі влади. Розвиток інклюзії в Україні набирає все більше обертів та поширюється регіонами. На досвіді Запорізької області, що була пілотною, інші регіони будуть переймати всі напрацювання та доробки.

- Запорізька область першою в Україні запровадила експеримент по впровадженню інклюзивної освіти. За рік нашої роботи є певні позитивні досягнення та напрацьовано досвід, який буде поширюватися іншими регіонами. На сьогодні до Запорізької області вже долучилися фахівці з чотирьох областей, це Дніпропетровська, Чернігівська, Житомирська та Хмельницька області.  Під час цього тренінгу буде підготоване близько 80 українських тренерів-наставників, - зазначила директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова.

З 1 вересня 117 загальноосвітніх закладів регіону приймуть на навчання понад 200 дітей з особливими потребами. Це у 5-6 разів більше, аніж минулого навчального року.

- Одним із пріоритетів державної політики є забезпечення рівних можливостей для одержання освіти й подальшої активної участі у житті суспільства всіх громадян. Зокрема, особливої уваги набуває питання включення дітей з особливими освітніми потребами в активні суспільні відносини шляхом створення інклюзивного освітнього середовища. За рік впровадження експерименту Запорізька область показала гідні результати, створена потужна методологічна база, є позитивний досвід, певні напрацювання, які допоможуть іншим регіонам у впровадженні інклюзивної освіти, - відзначив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

Вже наступного тижня учасники цього тренінгу у своїх областях поділяться своїми знаннями та навичками інклюзивної освіти з іншими фахівцями загальноосвітніх шкіл.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області