Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Національно-культурні товариства намітили нові плани

26 грудня 2007 - 15:01

Члени координаційної ради підбили підсумки роботи у 2007 році, з задоволенням констатувавши, що обласна програма підтримки розвитку культур національних меншин виконана у повному обсязі.

До формування програми наступного року теж підійшли творчо. Спрямована вона буде перш за все на створення необхідних умов для збереження мовної та етнічно-культурної самобутності націй та народностей, які проживають в нашій області, на згуртування національних меншин навколо ідеї української державності, збереження стабільної соціально-політичної ситуації в регіоні.

Програма покликана сприяти науковим дослідженням етнокультурних процесів на півдні України. У планах роботи також - проведення обласної олімпіади з болгарської та російської мов, участь у всеукраїнській олімпіаді з новогрецької мови, культури та мистецтва. Наступного року нас чекають всеукраїнські етнофестивалі народного мистецтва «Ми – українські» та «Єдина родина», обласний фестиваль «Вольниця» та регіональний «В колі друзів».

На ці та інші заходи з обласного бюджету на 2008 рік заплановано виділити 300 тисяч гривень, тоді як цього року на розвиток громадських національно-культурних товариств витрачено 200 тис. грн.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 161 раз обстріляли 12 населених пунктів Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 938-го дня війни

Будівництво «підземних» шкіл у Запоріжжі та області: голова облдержадміністрації Іван Федоров спростував маніпуляції та фейки

Налаштовані на перемогу: Запорізька область готується до нового сезону «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

Представники ЮНІСЕФ та посли 4 держав – з візитом у Запоріжжі

Ворог вчергове безжально атакував Запорізьку область: дві людини загинули, ще п’ятеро – постраждали

«Доступні ліки» для всіх: як отримати необхідні медичні препарати безоплатно або з частковою доплатою

Сили спеціальних операцій оголошують набір кандидатів

Домогосподарства із Запорізької області можуть отримати екстрену фінансову допомогу: міжнародні партнери запустили програму підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.09.2024

«Обстеження будівель в яких розміщена облдержадміністрація та її структурні підрозділи на відповідність вимогам доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення »

Приватизація об’єктів зі стартовою ціною в 1 гривню