Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В регіоні збільшилась кількість школярів та дітей у садках

16 серпня 2017 - 11:19

В регіоні збільшилась кількість школярів та дітей у садках

У Запорізькій області у 2017/18 навчальному році планується робота 519 дошкільних навчальних закладів (57 736 вихованців), 563 загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів і форм власності (159 685 учнів), 33 професійно-технічних навчальних закладів (11 963 учні і 850 осіб слухачів в установах виконання покарань) та 34 вищих навчальних закладів I – IV рівнів акредитації (близько 74 тис. осіб).

У порівнянні з минулим навчальним роком, загальна кількість дошкільних навчальних закладів зменшилася на 4 у зв'язку з тим, що одночасно і відкривалися нові садочки після відновлення, і відбувалося їх об'єднання у дошкільні відділи при опорних школах. Так, протягом 2017 року відновили свою роботу 2 садочки на 185 місць, відкрито у функціонуючих закладах 6 додаткових груп (92 місця), створено 3 групи (44 місця) з короткотривалим перебуванням.

Протягом 2017 року в області ліквідовано через відсутність контингенту або з інших причин 3 денних і 1 вечірню школу, призупинено діяльність через відсутність контингенту 3 шкіл, 13 закладів вилучено з переліку закладів самостійно діючих юридичних осіб (філії опорних закладів).

Крім того, реорганізовано 7 шкіл у навчально-виховні комплекси в складі «школа – садок», 1 школу в навчально-виховний комплекс в складі «школа – позашкільний навчальний заклад», а 18 шкіл реорганізовано шляхом пониження ступневості.

Отже, за останній рік зменшилася кількість дошкільних і загальноосвітніх закладів (відповідно на 4 і на 19), але збільшилася кількість дітей, які їх відвідують (на 400 і на 1100). Так, тільки кількість першокласників у 2017/18 навчальному році збільшиться майже на 1 тис. осіб.  

Кількість професійно-технічних закладів за останні 2 роки зменшилася на 9, що пов'язано з модернізацією і укрупненням мережі. Кількість учнів училищ теж значно зменшилася через демографічні показники. 

Кількість вищих навчальних закладів залишилася незмінною.

В області вже створено 6 опорних шкіл, які мають 13 філій. Навчанням в опорних школах охоплено 3003 учні. До 1 вересня кількість опорних закладів зросте до 9, а філій – до 21.

Опрацьовується питання щодо технічного оснащення опорних шкіл, зокрема, придбання шкільних автобусів коштом освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

До кінця 2017 року обласною державною адміністрацією заплановано придбання 5 шкільних автобусів на умовах співфінансування (не менше 30% – коштом місцевих бюджетів, не менше 70 % – коштом освітньої субвенції з державного бюджету). Крім цього, кошти освітньої субвенції у сумі 7354,6 тис. грн. були розподілені між об’єднаними територіальними громадами для придбання 8 шкільних автобусів на умовах співфінансування.

Питання про належну підготовку до нового навчального року знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни