Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область комплектує контрактниками частини ВДВ

30 серпня 2017 - 16:26

Про стан проходження кампанії з відбору громадян  на військову службу за контрактом у Збройних Силах України йшла мова під час обласної селекторної наради, яку провела заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко. 

За інформацією обласного військового комісаріату, планове завдання для Запорізької області щодо відбору кандидатів на військову службу за контрактом на десятий цикл (липень) становив 184 особи. За результатами кампанії було відібрано 158 осіб, що становить 85,9% від плану. 

За словами заступника обласного військового комісара полковника Юрія Бойка, особливістю цього відбору було завдання поповнити лави високомобільних десантних військ. За результатами десятого циклу до цих частин було відправлено 65 осіб, що становить 30% від плану, решта кандидатів були відправлені для проходження військової служби до інших військових частин. При цьому деякі райони, наприклад Чернігівський та Великобілозерський, не відібрали жодного кандидата під час X циклу. Як наголосив Юрій Бойко, додатково до завдання  XI циклу необхідно буде відібрати 80 осіб для поповнення частин ВДВ.

Зінаїда Бойко нагадала про персональну відповідальність голів райдержадміністрацій за виконання плану з відбору кандидатів на військову службу.

-  Поставлену задачу на наступний цикл необхідно виконати в повному обсязі для укомплектування та забезпечення  боєздатності нашої  армії, тому необхідно наростити темпи та посилити роботу і взаємодію районних військових комісаріатів та голів райдержадміністрацій. Відповідальним особам необхідно не лише контролювати  хід кампанії з відбору кандидатів на контрактну службу, а й брати у ній безпосередню активну участь. Необхідно докласти максимум зусиль, щоб залучити на контракт доведену  для нашої області чисельність громадян, - наголосила Зінаїда Бойко.

У свою чергу, представники районних військових комісаріатів пояснюють, що виконання поставленої задачі часто ускладнюється тим, що багато хто з кандидатів для проходження військової служби не придатний  за станом здоров’я та не проходить обов’язкову медичну комісію. Також багато  потенційних кандидатів не проживає за місцем прописки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області