Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Події на Сході актуалізують проблему безбар’єрного доступу для інвалідів

22 вересня 2017 - 09:42

На засіданні обласного комітету доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури проаналізовано результати моніторингу стану забезпечення безбар’єрного доступу до будівель і приміщень закладів загального користування та житлових будинків у Запорізькій області.

Як повідомив начальник Управління архітектури та містобудування облдержадміністрації Олександр Билим, у всіх районах області створено робочі групи, які здійснюють моніторинг обладнання об’єктів житлового, громадського та цивільного призначення для людей з особливими потребами.

За попередніми даними, по області залишаються необлаштованими: 90% житлового фонду; 70% закладів культури; 50% закладів освіти; 45% закладів охорони здоров’я; 11% закладів органів праці та соціального захисту населення; 20% закладів пенсійного фонду.

Із п’яти міст обласного значення у  Енергодарі та Токмаку на 100% облаштовані заклади: охорони здоровя, органів праці та соціального захисту населення, органів пенсійного фонду України.

У м. Запоріжжя на 100% облаштовані приміщення органів місцевого самоврядування, пенсійного фонду та закладів охорони здоров’я.

Майже в усіх районах області на 100% обладнані будівлі органів праці та соціального захисту населення, пенсійного фонду.

Найскладніша ситуація в житловому фонді. Адже житлові будинки в містах та  районах області були збудовані ще в 50-тих – 70-тих роках, і діючі на той час нормативно-правові акти проектування та будівництва не передбачали належного обладнання засобами безбар’єрного доступу для маломобільних груп населення.

За результатами моніторингу слід відзначити роботу таких районів: Більмацького, Запорізького, Мелітопольського, Чернігівського, Бердянського, Новомиколаївського, Василівського, Великобілозерського, Кам’янсько-Дніпровського та Приморського.

- В останні роки приділялося недостатньо уваги людям з обмеженими фізичними можливостями. Нині питання захисту осіб з обмеженими можливостями, забезпечення їх прав  актуалізувалося у зв’язку з подіями на Сході України, багато учасників антитерористичної операції отримали інвалідність внаслідок поранень. Враховуючи це, органам влади та місцевого самоврядування слід вжити невідкладних заходів та знайти можливість для покращення ситуації з облаштування засобами безперешкодного доступу в районах та містах для людей з особливими потребами, знайти фінансові ресурси та передбачити в місцевих бюджетах кошти на покращення умов життя людей з інвалідністю.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області