Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На будівництво в області житла для дітей-сиріт кошти виділить державний бюджет

6 жовтня 2017 - 15:15

Віце-прем’єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко провів відео-нараду в режимі on-line з представниками органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування з актуальних питань регіонального розвитку та будівельної галузі. В Запорізькій облдержадміністрації у нараді взяли участь заступник голови-керівник апарату ОДА Зінаїда Бойко та керівники структурних підрозділів.

Зокрема, учасники наради обговорили питання забезпечення дітей-сиріт сімейними формами виховання.

Як зазначив Геннадій Зубко, задача для Уряду, яку поставив Президент України Петро Порошенко, - щоб за два роки в державі не було жодної дитини, яка  проживала би в інтернаті. Завдання держави – піклування про дітей, які залишилися без батьків і забезпечити однією з найважливіших потреб –  житлом. На ці цілі з державного бюджету на наступний рік передбачена субвенція у розмірі 277 млн. грн.. Проте, за словами урядовця, ця сума буде збільшуватися.

- Тому до кінця року на територіях необхідно завершити оформлення земельної ділянки та проектно-кошторисну документацію, щоб масштабне будівництво соціального житла для дітей-сиріт було розпочато вже на початку наступного року, - наголосив Геннадій Зубко.

За інформацією Служби у справах дітей облдержадміністрації, у сімейних формах влаштування нині проживає 3288 дітей або 87,4% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього в області створено 209 прийомних сімей із 435 прийомними дітьми та 31 дитячий будинок сімейного типу, де виховуються 208 дітей. Переважна більшість дітей проживає в сім’ях опікунів та піклувальників.

У цьому році Запорізька область отримала субвенцію з державного бюджету в розмірі 18,6 млн. грн. для створення двох дитячих будинків сімейного типу та забезпечення житлом 67 дітей-сиріт. У черзі на отримання житла знаходиться 1 тисяча 510 сиріт віком від 16 до 23 років.

У Запорізькій області четвертий рік діє програма забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і осіб із їх числа. Зокрема, на виконання заходів програми в цьому році спрямовано 1 млн. 124 тис. грн. субвенції з обласного бюджету на придбання та реконструкцію житла на умовах 50% співфінансування з бюджетів міст та районів області.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області