Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пологи можуть залишитися без тепла

29 січня 2008 - 15:05

За участю голів райдержадміністрацій, керівників паливно-енергетичних підприємств регіону, міських голів відбулася селекторна нарада під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Бережного, присвячена стану розрахунків за енергоносії.

Олександр Бережний наголосив на необхідності стовідсоткової сплати за спожиті енергоносії та ліквідації боргів за попередні роки. Зокрема, посадовець звернув увагу представників місцевої влади на неприпустимість ситуації, коли відсоток сплати за спожиті енергоносії у комунальників регіону менший, аніж у населення. Так, за 23 доби січня поточного року споживачами області спожито електроенергії на суму 260,1 млн. гривень, а сплачено 240,6 млн. гривень, що становить 93% від вартості товарної відпустки. У тому числі: підприємствами та організаціями місцевого бюджету сплачено 70% (борг складає 4784 тис. гривень), підприємствами та організаціями державного бюджету – 30% (борг – 3655 тис. гривень), підприємствами ЖКГ – 63% (борг – 59153 тис. гривень), сільгоспспоживачами – 79% (27670 тис. гривень), населенням – 90% (борг – 75859 тис. гривень), промисловими підприємствами – 99% (борг – 170024 тис. гривень).

Заборгованість за спожиту електроенергію збільшилась на 19,5 млн. гривень (5,3%) у порівнянні з початком року і становить 386,1 млн. гривень.

Торкаючись питання забезпечення області газом, а отже і теплом, Олександр Бережний виокремив головну «больову точку» регіону – Пологи. Адже через існуючу заборгованість саме цей райцентр може найближчим часом залишитися без тепла, оскільки ліміти природного газу на третю декаду січня поточного року мають всі підприємства комунальної теплоенергетики, крім ТОВ «Тепло-ЕнергоСервіс» Пологівського району.

- Пологи – це єдина територія, де немає впевненості, що місто буде з газом, з теплом, - зауважив Олександр Бережний. Звертаючись до міського голови Поліг Віктора Корольова, посадовець зазначив, що "це питання виникло лише через те, що з самого початку вважали, що можна нічого не робити, а область «нікуди не дінеться», мовляв, не позбавлять таке велике місто тепла"!

З початку року бюджетними установами та організаціями, населенням та підприємствами теплоенергетики області спожито природного газу на суму 106,4 млн. гривень, сплачено лише 47,0 млн. гривень, що становить 44%. Найбільшими боржниками є підприємства комунальної теплоенергетики області. Їхній борг за спожитий природний газ складає 42,2 млн. гривень.

Олександр Бережний дав доручення всім головам райдержадміністрацій активізувати роботу з боржниками, а також за допомогою ЗМІ роз'яснювати людям необхідність 100% сплати за енергоносії:

- У жодної людини не повинно залишитися помилкового враження, що можна не платити і отримувати енергоносії, - наголосив посадовець. - Ми повинні зробити все для того, щоб ми забезпечили електроенергією та газом, тобто теплом та благополуччям, наших громадян у лютому та в наступні місяці.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області