Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 50% захисних споруд у регіоні пройшли інвентаризацію

30 листопада 2017 - 11:40

Понад 50% захисних споруд у регіоні пройшли інвентаризацію

Для укриття населення в області існує фонд захисних споруд цивільного захисту. На теперішній час на обліку перебуває 697 захисних споруд, у тому числі  328 сховищ і 369 протирадіаційних укриттів.

За інформацією Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, всі захисні споруди цивільного захисту побудовані в період 50-70-их років минулого століття разом із будівництвом промислового і житлового комплексів та мають термін експлуатації 40-60 років. 

На сьогодні відповідно до плану  проводиться комплексна перевірка захисних споруд цивільного захисту у взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, відповідними органами і підрозділами цивільного захисту, суб’єктами господарювання.

Заходи з технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту належним чином проведено в містах Енергодар, Мелітополь, Бердянськ, Запоріжжя, у Василівському, Гуляйпільському,  Приморському  та Токмацькому районах. Повільно здійснюється технічна інвентаризація у м. Токмак, Чернігівському, Бердянському, Оріхівському районах.

Зокрема, у м. Токмак із 30 захисних споруд цивільного захисту проінвентаризовано та  підготовлено документи на зняття з обліку 22 протирадіаційних укриттів; у Чернігівському районі із 18 захисних споруд проінвентаризовано дві; у Бердянському районі із 52 захисних споруд проінвентаризовано п’ять; в  Оріхівському районі із 44  захисних споруд проінвентаризовано 13; у Запорізькому районі із шести захисних споруд цивільного захисту проінвентаризовано дві.

Інвентаризація захисних споруд цивільного захисту комунальної форми  власності  завершена в Більмацькому,  Василівському, Вільнянському, Михайлівському,  Мелітопольському, Приазовському та Якимівському районах.

Загалом по області за станом на 20.11.2017 проінвентаризовано 353 захисні споруди, що становить 51 % (200 сховищ та 153 протирадіаційних укриттів).

Наразі готові до застосування  62 (8,9 %) захисні споруди (сховищ - 44, протирадіаційних укриттів -18); обмежено готові - 481 (69 %) захисна споруда (сховищ - 208, протирадіаційних укриттів -273); не готові - 154 (22,1 %)  (сховищ - 76, протирадіаційних укриттів - 78).

Крім цього, до укриття населення у найпростіших захисних спорудах підготовлено 2997 (91 %) підвалів багатоквартирних будинків, у тому числі в містах обласного значення - 2434 підвали (93 %), у районах області -  569 ( 84 %).

У Запорізькій області визначено 90 захисних споруд цивільного захисту, яких неможливо привести до стану готовності за призначенням відповідно до інструкції щодо утримання захисних споруд цивільної оборони та проінвентаризувати у зв’язку з невідповідністю їх технічним умовам.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області