Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області активно впроваджується телемедицина

30 листопада 2017 - 13:35

За ініціативою Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та за технічної підтримки Запорізького державного медичного університету щочетверга на базі медійного центру обласного медичного центру репродукції людини організовано проведення інформаційно-навчальних семінарів для фахівців з акушерства і гінекології, лікарів загальної практики-сімейної медицини Запорізької області.

Завдяки реалізації в області проекту Світового банку закуплено мультимедійне обладнання для центрів первинної медико-санітарної допомоги (вартість близько 2 млн. грн.), що надає можливість залучити до семінарів не тільки лікарів первинної ланки (восьми центрів первинної медико-санітарної допомоги м. Запоріжжя та 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги організованих територіальних громад області), а й центральних районних лікарень.

Крім цього, залучено чотири пологових будинки м. Запоріжжя, пологові відділення центральних районних лікарень області, пологовий будинок м. Мелітополь, територіальне медичне об’єднання м. Бердянськ, медико-санітарна частина м. Енергодар,  обласна клінічна лікарня та обласний перинатальний центр.

Головною метою нарад є підвищення якості та доступності акушерсько-гінекологічної допомоги жінкам, що можливо досягти лише на підставі щотижневого оперативного аналізу роботи акушерсько-гінекологічної служби та стану взаємодії первинної та вторинної ланок надання медичної допомоги вагітним.

Під час проведення он-лайн нарад відбувається дистанційне консультування як  фахівців районів з питань тактики ведення та визначення маршруту вагітних з важкою патологією та гінекологічних хворих, так і деяких хворих за потребою.

Провідні фахівці профільних кафедр Запорізького державного медичного університету, Запорізької медичної академії післядипломної освіти, позаштатні спеціалісти Департаменту охорони здоров’я викладають лекції з найбільш актуальних питань акушерства, гінекології, репродуктології та генетики, зокрема, щодо ведення вагітних з патологією дихальної системи (пневмонії), серцево-судинної системи (гіпертонічна хвороба, вроджені та набуті вади серця), ендокринної системи (патологія щитоподібної залози та інше), ведення вагітних, роділь та породіль з акушерською кровотечею, прееклампсією тощо.

Завдяки організації такого заходу у лікарів акушерів-гінекологів та сімейних лікарів усіх районів та міст області з’явилася можливість не тільки безперервного навчання та підвищення кваліфікації, а й підвищення якості лікувально-діагностичного процесу та консультативної допомоги.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області