Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі учасники АТО отримують всебічну підтримку обласної влади

15 січня 2018 - 11:01

Запорізькі учасники АТО отримують всебічну підтримку обласної влади

Одним із пріоритетних напрямів роботи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації є соціальний захист учасників антитерористичної операції та вжиття заходів для їх успішної соціальної адаптації.

Територіальними органами соціального захисту населення області здійснюється облік, соціальний супровід військовослужбовців, осіб, які брали безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції.

На теперішній час 250 учасникам АТО встановлено статус інваліда війни, 10746 - статус учасника бойових дій, 268 особам - статус члена сім’ї загиблого військовослужбовця.

Відповідно до визначених потреб у 2017 році 283 учасника АТО забезпечено санаторно-курортними путівками; на психологічну реабілітацію направлено 67 учасників АТО; на професійне навчання - 212 учасників АТО.

З державного бюджету на виконання постанови Кабінету Міністрів України «Питання забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів I-II групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов» Запорізькій області у 2017 році виділено 5109,3 тисяч гривень.

Вказану грошову компенсацію на придбання житла надано 6 сім`ям загиблих військовослужбовців та 1 інваліду війни II групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню  участь в АТО.

В області діє порядок використання коштів обласного бюджету, виділених на надання грошової компенсації інвалідам війни III групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та потребують поліпшення житлових умов та придбання житла. Сформовано чергу військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО, мають статус інваліда війни III групи та потребують поліпшення житлових умов. За станом на 01.01.2018 у черзі перебуває 43 особи.

За рахунок коштів обласного бюджету у 2017 році 4 інвалідам війни III групи надано грошову компенсацію на придбання житла на суму 2,5 млн. гривень.

Також в області діє обласна програма соціальної підтримки ветеранів війни,  праці, дітей війни, осіб з інвалідністю, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах «Назустріч людям» на 2015 – 2019 роки.

З метою підвищення рівня соціального захисту учасників АТО заходами програми у 2017 році з обласного бюджету було передбачено кошти: на надання членам сімей загиблих ветеранів війни, які брали участь у бойових діях на території інших держав та зони проведення АТО на компенсацію вартості житлово-комунальних послуг, твердого палива та скрапленого газу в розмірі додаткової 50% знижки в межах норм, передбачених чинним законодавством на суму 855,9 тисяч гривень; на надання учасникам АТО до Дня захисника Вітчизни України (14 жовтня) кожному щорічну адресну грошову допомогу в розмірі 500 грн.; на забезпечення санаторно-курортним лікуванням (путівками) ветеранів війни, праці, дітей війни, осіб з інвалідністю у санаторіях і профілакторіях Запорізької області (учасникам АТО передбачено першочергове надання путівок) на суму 3000 тисяч гривень; на забезпечення ветеранів війни, у тому числі учасників АТО, технічними та іншими засобами реабілітації на суму 86,9 тисяч грн.; на надання одноразової адресної грошової допомоги військовослужбовцям, які беруть (брали) безпосередню участь в антитерористичній операції та членам сімей загиблих учасників АТО на компенсацію витрат, пов’язаних з розробленням документації із землеустрою для відведення земельної ділянки для індивідуального житлового будівництва, особистого селянського господарства, садівництва, городництва, у загальному розмірі, що не перевищує два прожиткові мінімуми, на суму 2000 тисяч грн.; на надання щомісячної допомоги інвалідам війни, статус яким встановлено за безпосередню участь в зоні проведення антитерористичної операції, у розмірі: інваліди І групи – 1000 грн., інваліди ІІ групи – 700 грн., інваліди ІІІ групи – 500 грн.; на надання одноразової грошової допомоги на виготовлення та встановлення надгробка на могилі загиблого учасника АТО, незалежно від часу смерті, у розмірі 10 прожиткових мінімумів, передбачено 2016 тисяч грн.; на надання грошової компенсації інвалідам війни ІІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та потребують поліпшення житлових умов, передбачено 12686,4 тисяч грн.; на проведення телевізійного марафону до Дня захисника України (14 жовтня) кошти у сумі 200 тисяч гривень.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області