Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області зареєстровано майже 55 тисяч переселенців

15 січня 2018 - 15:29

У Запорізькій області зареєстровано майже 55 тисяч переселенців

Місцевими органами соціального захисту населення у Запорізькій області обліковано 54 тисячі 264 внутрішньо переміщених осіб.

Щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, призначено 79226 сім’ям (дані з наростаючим підсумком з початку дії постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 505).

Компенсація витрат на тимчасове проживання внутрішньо переміщених осіб у 2017 році здійснювалося за рахунок коштів місцевих бюджетів.

У м. Запоріжжя за адресою: вул. Стешенка, 18 діє транзитне містечко модульного типу, яке розраховано на проживання 544 внутрішньо переміщених осіб.

За станом на 10.01.2018 кількість окремих адміністративних послуг, наданих вищезазначеними органами особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території АР Крим – 4479; особам, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції – 18202.

На теперішній час у будинках-інтернатах системи соціального захисту населення області проживають 52 внутрішньо переміщені особи. На обліку для влаштування до будинків-інтернатів перебуває 23 внутрішньо переміщені особи.

Питання соціального захисту учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб знаходиться на контролі Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

Взагалі в Україні станом на 15 січня 2018 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взято на облік 1 492 247 переселенців або 1 218 315 сімей з Донбасу і Криму.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області