Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжців запрошують до участі у конкурсі «Підтримай Вікімандри українською»

25 січня 2018 - 14:00

Запоріжців запрошують до участі у конкурсі «Підтримай Вікімандри українською»

З 1 по 28 лютого триватиме конкурс «Підтримай Вікімандри українською», мета якого - наповнення інформацією вільного ілюстрованого он-лайн путівника про подорожі українською мовою. Запорізькі учасники конкурсу зможуть докладно розповісти про цікавинки нашого краю чи місця, де вони побували.

Вікімандри – один з проектів фонду Вікімедіа, найвідомішим проектом якого є всесвітньо відома вільна енциклопедія Вікіпедія. Метою проекту Вікімандри є створення вільних ілюстрованих путівників різними мовами світу. Завданням конкурсу «Підтримай Вікімандри українською» є наповнення путівника інформацією саме українською мовою та надання практичної інформації про Україну іншими мовами. Проект Вікімандри має потенціал стати найповнішим вільним путівником, що міститиме найбільшу кількість цікавої та важливої інформації.     У конкурсі можуть взяти участь усі охочі. Завдання конкурсантів — створювати нові та покращувати статті у Вікімандрах українською мовою, а також створювати нові статті про Україну у Вікімандрах іноземними мовами.         Організатори конкурсу вважають, що проведення конкурсу «Підтримай Вікімандри українською» дасть можливість поділитися своїми враженнями з мандрівниками та підготуватися до нових мандрівок, а головне — створити якісний контент про куточки України та одночасно доповнити вільний путівник українською мовою.

Дев’ять переможців конкурсу отримають цінні сертифікати в онлайн-магазинах на туристичне, велосипедне приладдя тощо, а переможець конкурсу в загальному заліку виграє головний приз — туристичну подорож у межах України.

Як зазначають організатори, проведення конкурсу «Підтримай Вікімандри українською» дасть можливість поділитися своїми враженнями з мандрівниками та підготуватися до нових подорожей, популяризувати туристичну привабливість українських міст, містечок та сіл, їх історико-культурної спадщини та пам’яток природи, інших цікавих для мандрівників місць.

Електронна скринька wmua-staff@wikimedia.org.ua, сторінка проекту https://ru.wikivoyage.org/wiki/Вікімандри: конкурс_«Підтримай_Вікімандри_ українською».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я