Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжців запрошують до участі у конкурсі «Підтримай Вікімандри українською»

25 січня 2018 - 14:00

Запоріжців запрошують до участі у конкурсі «Підтримай Вікімандри українською»

З 1 по 28 лютого триватиме конкурс «Підтримай Вікімандри українською», мета якого - наповнення інформацією вільного ілюстрованого он-лайн путівника про подорожі українською мовою. Запорізькі учасники конкурсу зможуть докладно розповісти про цікавинки нашого краю чи місця, де вони побували.

Вікімандри – один з проектів фонду Вікімедіа, найвідомішим проектом якого є всесвітньо відома вільна енциклопедія Вікіпедія. Метою проекту Вікімандри є створення вільних ілюстрованих путівників різними мовами світу. Завданням конкурсу «Підтримай Вікімандри українською» є наповнення путівника інформацією саме українською мовою та надання практичної інформації про Україну іншими мовами. Проект Вікімандри має потенціал стати найповнішим вільним путівником, що міститиме найбільшу кількість цікавої та важливої інформації.     У конкурсі можуть взяти участь усі охочі. Завдання конкурсантів — створювати нові та покращувати статті у Вікімандрах українською мовою, а також створювати нові статті про Україну у Вікімандрах іноземними мовами.         Організатори конкурсу вважають, що проведення конкурсу «Підтримай Вікімандри українською» дасть можливість поділитися своїми враженнями з мандрівниками та підготуватися до нових мандрівок, а головне — створити якісний контент про куточки України та одночасно доповнити вільний путівник українською мовою.

Дев’ять переможців конкурсу отримають цінні сертифікати в онлайн-магазинах на туристичне, велосипедне приладдя тощо, а переможець конкурсу в загальному заліку виграє головний приз — туристичну подорож у межах України.

Як зазначають організатори, проведення конкурсу «Підтримай Вікімандри українською» дасть можливість поділитися своїми враженнями з мандрівниками та підготуватися до нових подорожей, популяризувати туристичну привабливість українських міст, містечок та сіл, їх історико-культурної спадщини та пам’яток природи, інших цікавих для мандрівників місць.

Електронна скринька wmua-staff@wikimedia.org.ua, сторінка проекту https://ru.wikivoyage.org/wiki/Вікімандри: конкурс_«Підтримай_Вікімандри_ українською».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя