Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Садиба Попова» відзначає ювілей, розкриваючи свої таємниці

30 січня 2018 - 16:27

Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» 29 січня 2018 року відзначив 25-річчя заснування музею. «Садиба Попова» – усім відома пам'ятка архітектури другої половини XIX століття, де у палацово-парковому ансамблі збереглися елементи замку та зберігається унікальна музейна експозиція. Садиба вже традиційно стала одним з центрів культурного життя, де відбувається чимало цікавих заходів.

До ювілейної дати музей-заповідник підготував наукове видання «Василівська старовина», презентація якого відбулася 29 січня у приміщенні Запорізького краєзнавчого музею. Як розповів в. о. директора Василівського історико-архітектурного музея-заповідника «Садиба Попова» Валерій Стойчев, у виданні зібрані цікаві факти про цей найбільший серед замків Східної України, де на початку ХХ сторіччя вже діяли метео- та електростанції. У брошурі  навіть розкриваються деякі таємниці, зокрема про загадкові підземелля.

У приміщенні «Садиби Попова» до ювілею музею, сьогодні, 30 січня, відкрито фотовиставку «Історія маєтку Васильєво на фотографіях та поштівках», де можна побачити первинний вигляд садиби, замку та флігелів, дізнатися про долю споруд ансамблю.

Вітаючи колектив Василівського історико-архітектурного музею-заповідника з чвертьвіковим ювілеєм закладу, директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації Владислав Мороко зазначив, що саме створення музею дозволило зберегти для нащадків неповторний архітектурний ансамбль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області