Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Опорні школи області отримали сучасні інтерактивні комплекси

6 лютого 2018 - 15:47

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль та голова облради Григорій Самардак урочисто вручили сертифікати на отримання 12 інтерактивних програмно-апаратних комплексів представникам шести закладів загальної середньої освіти, що визначені опорними. У кожному закладі здобувають освіту в середньому близько 500 дітей.

Вітаючи присутніх, Костянтин Бриль зазначив, що освіта і медицина - це два пріоритетні напрямки 2018 року у всій державі.

- Дуже приємно бачити реалізований проект. Адже від ланки прийняття рішення на державному рівні, голосування депутатів облради до закупівлі і передачі все пройшло дуже злагоджено. Хочу зазначити, що освіта та медицина - це два пріоритетні напрямки держбюджету 2018 року. Збільшено фінансування освіти на 20%, а це майже 220 мільярдів гривень. Тож ці кошти підуть і на устаткування, і на розвиток галузі. Ви знаєте, що до освітян у всій державі прикуто дуже багато уваги. Це стосується інклюзивної освіти,  нової української школи та інших заходів. Тож  дякую всім, хто доклав зусиль для розвитку освіти, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону зазначив, що обласна влада не стоїть осторонь розвитку освіти. Зокрема, останнім часом було придбано шкільні автобуси; проведено  реконструкцію, капітальні ремонти шкіл; оснащено опорні заклади, в тому числі, зміцнено матеріально – технічну базу завдяки придбанню сучасних інтерактивних навчальних комплексів. Загалом протягом дії Програми розвитку освіти Запорізької області на 2013-2017 роки заклади освіти області отримали допомогу з обласного бюджету на суму близько 80 млн. грн.

У свою чергу, заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін наголосив, що діти повинні отримувати якісну освіту, що неможливо без сучасного матеріально – технічного забезпечення закладів освіти. Тож нові інтерактивні комплекси були закуплені з метою створення  більш сприятливих умов для здобуття дітьми загальної середньої освіти, контенту та насиченого розвивального середовища в опорних навчальних закладах області.

Керівництво регіону урочисто вручило по два сертифікати на отримання двох інтерактивних програмно-апаратних комплексів для: КЗ «Навчально-виховний комплекс «Основа» Преображенської сільської ради Оріхівського району; Олексіївського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Смирновської сільської ради Більмацького району; Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу А.М. Темника; Новомиколаївської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Новомиколаївської районної ради; Нововасилівського навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – позашкільний навчальний заклад «Гармонія» Приазовської районної ради  та Приазовської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів «Азимут» Приазовської районної ради.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

(., 0Kb)

Читайте також

Збір пластикових кришечок наближає перемогу

В Запоріжжі виявлено нові випадки сказу тварин

Запоріжжя – Швеція: розширюємо міжнародне співробітництво

Американський сенатор закликає до посилення підтримки України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Набуло чинності оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ – що змінилося?

Один чоловік загинув під час ворожої атаки по Василівському району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум