Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Спадщина» збирає патріотичну творчість талановитої запорізької молоді

13 квітня 2018 - 12:20

Уже 17 років поспіль обласний центр патріотичного виховання молоді за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації об’єднує талановиту молодь Запорізького краю на обласному конкурсі творчості  патріотичного спрямування «Спадщина».  В обласному академічному музично-драматичному театрі ім. В. Г. Магара фіналісти подарували  глядачам свої найкращі пісні й танці.

Їх привітала начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

-  Уже 17 років  на запорізькій землі відбувається справжнє свято пісні, танцю, свято любові до мистецтва, рідного краю та Батьківщини. І сьогодні, як ніколи, патріотична творчість не може залишити байдужим жодного з нас,  коли на Сході країни тривають бойові дії.  Адже в цій творчості ми відчуваємо прагнення миру, спокою, благополуччя на нашій землі, могутній дух успіху та перемоги. В усі нелегкі часи для нашої країни саме мистецтво допомагало відчувати себе людиною, у якої попереду світле майбутнє, радість кохання, ніжність материнських обіймів. Мелодії рідної землі, чари української пісні - це те найкраще, що йде від серця, сповненого любов’ю, - зазначила посадовець.

Конкурс творчості  патріотичного спрямування «Спадщина» проводиться для учасників віком від 14 до 35 років з метою розвитку патріотичних почуттів, національної гідності, підтримки талановитої молоді, збереження духовної та культурної спадщини.

Цього року зональні відбіркові тури проводилися з 12 березня по 5 квітня у м. Мелітополь, м. Токмак, м. Пологи, м. Бердянськ, м. Оріхів, смт. Михайлівка та м. Запоріжжя. До фіналу конкурсу пройшли 28 танцювальних, вокальних  колективів та виконавців.

Виступи фіналістів конкурсу вразили не тільки поважне журі, а й усіх глядачів яскравими хореографічними постановками та вокальною майстерністю.

За підсумками конкурсу визначено переможців у семи номінаціях: «Народна хореографія», «Сучасна хореографія», «Авторська пісня», «Українська народна пісня», «Коли співають солдати», «Пісні, народжені в АТО», «Класика патріотичної пісні».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?

За матеріалами СБУ засуджено 4 «високопосадовців»-колаборантів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 378 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області