Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учасники «Труханівської січі» відвідали запорізьких нацгвардійців

17 квітня 2018 - 11:46

Учасники потягу національної єдності «Труханівська січ», який вчетверте прибув до Запоріжжя, відвідали військову частину 3029 Національної гвардії України.  Начальник групи по роботі з особовим складом Ігор Лєденцов провів для гостей екскурсію, розповів про бойовий шлях гвардійців у зоні проведення антитерористичної операції, участь у звільненні північного Донбасу в 2014 році, а також про розвиток матеріально-технічної бази, посилене навчання особового складу. Офіцер наголосив на важливості виховання молодого поповнення на багатовікових традиціях Українського війська, мужності та самовідданості учасників Української революції 1917-1921 років.

Хвилиною мовчання «труханівці» вшанували пам’ять воїнів, які віддали життя за свободу та незалежність нашої держави:  Героя України Богдана Завади, майора Івана Якушина, старшого лейтенанта Ігоря Юхимця. До пам’ятного знака українським героям поклали квіти.

Гостям дуже сподобалася охайна та зелена територія військової частини. Завдяки підтримці обласної виконавчої влади тут  постійно поліпшується побут військовослужбовців,  проводяться ремонти у казармах та санвузлах, оновлюється амуніція.

Особливо  «труханівців» зацікавила виставка техніки та озброєння. Найбільший ажіотаж виник навколо сучасної бронемашини «Варта», новітнього БТР із кумулятивною сіткою та мінометної батареї. Таланти своїх чотирилапих друзів показали учні кінологічної школи Запорізького осередку Товариства сприяння обороні України.  Веселим і запальним виступом юнаків та дівчат вразив вокально-інструментальний ансамбль «3029». На завершення на гостей чекав справжній солдатський обід.

Враженнями від відвідування нашого міста поділилася школярка Вікторія з Конотопа: «Мене вразила зустріч насиченою і різноплановою програмою. Я дізналася багато нового. У нас з'явилася традиція - збирати і розучувати патріотичні пісні. Зараз ми вивчили вже майже три десятки. Запоріжжя нас порадувало гімном «Січових стрільців».

Цікавий і насичений день для гостей Запоріжжя завершився екскурсією на о. Хортиця та концертом у Театрі молоді. Наступні зупинки потяг «Труханівська січ» зробить у Волновасі та Маріуполі Донецької області.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»