Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кращі запорізькі освітяни удостоєні звання «Учитель року» (ВІДЕО)

17 квітня 2018 - 12:46

Завершився обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018». За його підсумками відбулося урочисте нагородження переможців та лауреатів обласного туру дипломами та грошовими преміями. З цими вагомими здобутками освітян привітали голова обласної ради Григорій Самардак та заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін .

- Пам’ятаєте приказку «навчати і лікувати може кожен». Так це неправда. Для того, щоб когось навчити, передати свої знання та навички, мало просто розумітися в темі – потрібно мати дар. Важливо працювати не тільки з класом, а й працювати над собою. Вчителем бути важко, але зараз ви саме ті люди, які своєю працею робите світ кращим, робите наших дітей кращими. Ви робите Україну кращою, дякую вам за це, - зазначив Едуард Гугнін.

Як повідомили у  Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, конкурс «Учитель року» у 2017/2018 навчальному році проводився з таких фахів: українська мова та література, німецька мова, фізика та фізична культура. Проведення щорічного конкурсу ставить такі основні завдання як піднесення ролі вчителя в суспільстві та підвищення престижу вчительської професії; звернення уваги місцевих органів влади, громадськості до проблем освіти; сприяння інноваційній діяльності в системі загальної середньої освіти; удосконалення фахової майстерності вчителів, стимулювання творчого самовдосконалення педагогів та популяризація педагогічного досвіду.

Цього року в першому турі конкурсу взяли участь 255 учителів, а на участь в обласному турі конкурсу подали матеріали 73 педагогічних працівники, які представили свої  творчі досягнення, ефективні інноваційні технології навчання, обмінювалися ідеями, підходами, новими поглядами на викладання навчальних предметів.

Матеріали конкурсантів були розглянуті незалежним журі у складі фахівців Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Запорізького національного університету, Запорізького педагогічного коледжу, вчителів-методистів загальноосвітніх навчальних закладів м. Запоріжжя та області. За підсумками розгляду визначено переможців конкурсу, які удостоєні звання  «Учитель року – 2018». Ними стали:

- у номінації «Українська мова та література» - вчитель української мови та літератури Вільнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Вільнянської районної ради Катерина Шабаль;

- у номінації «Німецька мова» - вчитель німецької мови Запорізької гімназії № 45 Запорізької міської ради  Дар’я Яременко;

- у номінації «Фізика» - вчитель фізики Матвіївського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу «Всесвіт» Вільнянської районної ради  Денис Полевіченко;

- у номінації «Фізична культура» - вчитель фізичної культури Мелітопольського навчально-виховного комплексу № 16 Мелітопольської міської ради  Лариса Кириленко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»