Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

„Баянне коло на Запоріжжі” поєднало французьку мелодику та козацький марш

23 квітня 2018 - 11:25

У Запоріжжі завершилися заходи ІІІ відкритого Всеукраїнського конкурсу баяністів-акордеоністів „Баянне коло на Запоріжжі”. Засновники конкурсу: Міністерство культури України, Департамент культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації,  Національна всеукраїнська музична спілка, Запорізьке музичне училище ім. П.І. Майбороди, Alliance Française Zaporojié,  обласний методичний центр культури і мистецтва.

Вже втретє наше місто приймає учасників Всеукраїнського конкурсу баяністів-акордеоністів „Баянне коло на Запоріжжі”, який проводиться на базі Запорізького музичного училища імені П. І. Майбороди. Баянна школа Запоріжжя заслужено вважається однією з найкращих в Україні. Знаменно, що ідея проведення конкурсу народилася саме в Запоріжжі, на славній козацькій землі, яка зростила чимало видатних  музикантів.

Родзинкою цьогорічного свята музики свята став  арт-перформанс „Баянне коло на Хортиці” на території історико-культурного комплексу „Запорозька Січ” Національного заповідника „Хортиця”. Гостями мистецького свята стали Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Україні пані Ізабель Дюмон, народний депутат України Ігор Артюшенко, перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян, голова  обласної ради Григорій Самардак,   представники міської влади. Близько 150 музикантів різного віку зіграли „Запорізький марш” і вальс „Під небом Парижа”.

Вітаючи учасників музичного свята, Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Україні пані Ізабель Дюмон відзначила важливість творчих міжнародних зв’язків і запевнила, що її країна підтримує Україну на шляху до свободи.

Ще одним сюрпризом фестивалю „Баянне коло на Хортиці” став виступ пані Ізабель Дюмон під час гала-концерту в музучилищі -  дипломат  зіграла  на віолончелі у складі квінтету „Містерія”.

Під час ІІІ відкритого Всеукраїнського конкурсу баяністів-акордеоністів „Баянне коло на Запоріжжі” також відбувся концерт володаря Гран-прі ІІ конкурсу „Баянне коло на Запоріжжі” Андрія Бєдного, майстер-класи та незабутні мистецькі зустрічі.

Серед переможців ІІІ відкритого Всеукраїнського конкурсу – чимало запоріжців. Так, перші місця у різних номінаціях посіли студенти  Запорізького музичного училища імені П.І. Майбороди Михайло Передрій, дует Михайло Передрій - Денис Снєгірьов, Денис Ляшко (ДМШ №1), дует Маргарита Вітенко -Всеволод Денщиков (ДМШ №3) та ще чимало талановитих молодих музикантів. Приз „Надія фестивалю” отримав семирічний Костя Передрій. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі