Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Солдатські матері бережуть пам’ять про українських героїв

23 квітня 2018 - 16:19

З нагоди Дня солдатської матері у 55-й окремій артилерійський бригаді Збройних Сил України відбулися урочистості. Цю пам'ятну дату було становлено наказом Міністра оборони України у 2011 році з метою вшанування вагомої історичної ролі жінки-матері у формуванні моральних і духовних якостей захисників Вітчизни. Серед ініціаторів запровадження цього дня була голова Запорізького міського фонду соціального і правового захисту родин військовослужбовців, які загинули у мирний час, Ганна Воробйова. Під її керівництвом об’єдналися понад 300 родин військовослужбовців, життя яких трагічно обірвалося під час проходження служби у лавах радянської, а згодом української армії.

Особливого значення День солдатської матері набув після початку російської агресії проти України. Понад 150 родин із нашої області втратили синів. Попри страшну трагедію рідні та близькі наших героїв продовжують справу своїх дітей, створивши громадську організацію «Родина козацької звитяги». Десятки солдатських матерів, серед яких Галина Залужна, Галина Гончаренко, Марія Катанова, Галина Ревуцька, Марина Касьяненко та багато інших  активно включилися у волонтерський рух на допомогу Українській армії. Кожен солдат для них, як рідна дитина. Матері загиблих зібрали допомогу для воїнів-артилеристів, які зараз несуть службу в АТО.

З подякою за збереження пам’яті про наших героїв до присутніх звернулася керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко: «Цього дня ми доземно вклоняємося матерям, діти яких віддали життя за Україну, всім тим, хто виховав справжніх патріотів нашої держави, що боронять нашу свободу на Сході. Вся запорізька громада молиться за них, а обласна влада завжди готова підтримати вас. Бажаю мирного неба, міцного здоров’я, незламної віри в наших захисників», - наголосила посадовець.

До матерів захисників України також звернулися заступник командира 55-ї окремої артилерійської бригади Сергій Бондаренко, батько загиблого героя Микола Говоруха,  голова Запорізької обласної спілки жертв війни Марія Дашенко. Присутніх також привітала заступник голови Пологівської районної державної адміністрації Ірина Півень, яка передала подарунки до музею бригади, та керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович. Голова Запорізького фонду правового та соціального захисту сімей військовозобов’язаних, які загинули у мирний час, Ганна Воробйова подякувала обласній виконавчій владі за постійну підтримку родин загиблих. Полеглих українських воїнів вшанували хвилиною мовчання, до пам’ятного знака на території військової частини поклали квіти.

На завершення солдатським матерям свою сценічну майстерність подарували вихованці обласного центру патріотичного виховання молоді.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області