Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На територіях області готуються до впровадження Нової української школи

27 квітня 2018 - 12:48

Упровадження концепції Нової українського школи та особливості використання освітньої субвенції обговорили під час робочої наради керівники органів управління освіти на територіях області, яку провела у Мелітополі директор Департаменту освіти і науки  облдержадміністрації Тетяна Озерова.

- Нова українська школа спрямована на потреби кожної дитини. Для ефективного впровадження концепції необхідно упорядкувати освітній простір, адже у плануванні і дизайні освітнього простору першочерговим має стати орієнтир на розвиток дитини і її мотивацію до навчання. Тому особливу увагу слід приділити заходам на майбутні роки  у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» в Запорізькій області, - зазначила Тетяна Озерова.

У ході наради ректор Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького Анатолій Солоненко презентував досвід роботи закладу  в питанні підготовки вчителів до роботи в умовах Нової української школи та  роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Крім цього, освітяни ознайомилися з роботою Мелітопольського міського інклюзивно-ресурсного центру, який є кращим закладом такого типу в області. Головним завданням для працівників центру є надання консультацій батькам, проведення комплексної оцінки дитини для визначення її особливих освітніх потреб, психологічна й педагогічна допомога дітям з особливими освітніми потребами.

За підсумками робочої наради керівникам органів управління освітою на територіях надано низку доручень стосовно  організованого закінчення 2017/18 навчального року і своєчасної якісної підготовки до початку нового навчального року. Зокрема,  до 01 липня має бути завершено роботу з оснащення 29-ти інклюзивно-ресурсних центрів по області, які вже розпочали свою роботу за рахунок цільової освітньої субвенції та місцевих бюджетів. У рамках підготовки до нового навчального року забезпечити ефективне і своєчасне використання субвенції на облаштування освітнього простору Нової української школи та підготовки до проведення зовнішнього незалежного оцінювання; створення нових опорних шкіл в освітніх округах; підвезення дітей до закладів освіти шкільними автобусами тощо. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів