Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Серед юних читачів визначили лідера читання 2018 року

27 квітня 2018 - 16:04

У Запорізькій обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" під патронатом Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації  відбувся третій етап Всеукраїнського конкурсу "Книгоманія – 2018". Кілька років поспіль він проводиться у нашій області у формі обласного марафону "Книжковий Всесвіт дитинства". До "Юного читача" прибули учні 6-х та 7-х класів - переможці міських та районних турів конкурсу з усієї області.

Їх привітали  розпорядниця заходу Ірина Крівенцова, члени бібліотечної театральної студії "Чарівна маска", показавши інтермедію за мотивами книги Лоренц Паулі і Катрін Шерер "Лисичка йде до бібліотеки".

Учасники книжкового марафону в першому турі змагання демонстрували свої знання класичної та сучасної літератури, відповідаючи на запитання письмової літературної вікторини. Цього року особлива увага приділялася творчості сучасних українських письменників, рекомендованих для позакласного читання. Шестеро переможців (по троє від кожної вікової категорії), набравши найбільшу кількість балів і  вийшовши у другий тур змагання, зійшлися у літературному батлі. Їх завданням було  переконати журі і своїх однолітків, що обрана ними книга для презентації варта найвищої оцінки і обов’язково має бути прочитана. Ті ж учасники, які не вийшли до другого туру, були запрошені до участі у суддівстві виступів: кількістю аплодисментів вони виражали ступінь своєї прихильності до того чи іншого виступу.  Оцінювались обґрунтованість та актуальність вибраної книги, культура мови,  артистизм номінантів на перемогу та креативність подання матеріалу. Найкращими виявились шестикласниця Великобілозерської ЗОШ № 6 Аріна Супрун та семикласниця Гуляйпільської ЗОШ № 2 Єлизавета Мирошник. Друге та третє місця відповідно посіли: серед шестикласників – Стояновська Дар’я з Приморська та Харченко Дар’я з с. Софіївка Новомиколаївського району, а серед семикласників – Хуршудян Єлизавета з смт. Приазовське та Усатенко Єлизавета з м. Токмак.

Переможців марафону нагороджено дипломами обласної бібліотеки для дітей "Юний читач", а також вони отримали в подарунок цікаві книги та сувеніри з логотипом конкурсу. У травні ж на них чекає захоплююча подорож до Львова на Всеукраїнський фестиваль "Книгоманія – 2018" від Форуму видавців.

Не залишились без нагород й інші учасники заходу, вони також отримали дипломи, книги та сувеніри від ОБД "Юний читач". Крім того, всім дітям були вручені значки "Найкращий читач року".

В перерві між турами для учасників конкурсу була організована екскурсія на пекарню "Урожай", де діти  побачили всі секрети виготовлення запашної випічки та ще й отримали солодкі подарунки. Цікаву розважальну програму для юних ерудитів підготувала  обласна філармонія..

І хоч будь-який конкурс завжди передбачає елемент змагання і визначення переможців, проте задоволення отримали всі учасники, бо це – нові враження, цікаві знайомства, набуття досвіду та вміння продемонструвати свою ерудицію та знання. А найголовніше – це ще одне підтвердження, що книга залишається важливою частиною життя сьогоднішнього школяра.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів