Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Ми не маємо права рахувати залишки в кінці року, в умовах не виконаних дорожніх робіт»

2 травня 2018 - 10:45

Костянтин Бриль: «Ми не маємо права рахувати залишки в кінці року, в умовах не виконаних дорожніх робіт»

Про це голова облдержадміністрації Костянтин Бриль заявив, коментуючи виконання поточного середнього ремонту автомобільної дороги Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя.

- Будівельні роботи на цій дорозі виконує фірма «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ». Кошторисна вартість об’єкта складає 490 мільйонів гривень. Протяжність - 23,7 кілометра. Ще в 2016 році за кошти обласного бюджету була виготовлена необхідна проектна документація вартістю практично 730 тисяч гривень. Загалом на проекти всіх доріг державного значення ми витратили близько 20 мільйонів гривень. І це дало нам можливість у 2017 році провести міжнародні торги, які мали безліч особливостей. Уже у вересні 2017 року компанія ОНУР приступила до робіт на ділянці Дніпро-Запоріжжя, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За даними Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, в 2017 році виконано робіт на суму 160 136,905 тис. грн,  введено в експлуатацію 9,3 км (лівий проїзд) та 8,2 км (правий проїзд).  Виконано роботи з фрезерування асфальтобетонного покриття середньою товщиною 6 см, влаштування вирівнюючого шару покриття середньою товщиною 10см, армування шарів дорожнього одягу на окремих ділянках з використанням геосинтетичного матеріалу Пульсатекс, влаштування верхнього шару покриття з щебенево-мастикового асфальтобетону (ЩМА-20) товщиною 5 см, укріплення узбіч та нанесення дорожньої розмітки.

У 2018 році роботи розпочато 13 березня. За станом на 25.04.2018 р. повністю завершено роботи з фрезерування, влаштування вирівнюючого шару та влаштування верхнього шару покриття ЩМА-20 по лівому проїзду протяжністю 14,4 км на площі 124,5 тис.м2. Розпочато роботи по правому проїзду. Виконано фрезерування  покриття протяжністю 4,32 км (правий проїзд) на площі 43,2 тис.м2. Влаштовано вирівнюючий шар покриття протяжністю 3,24 км на площі 30,7 тис.м2. Оперативне виконання по об’єкту складає  135 000 тис. грн. Профінансовано 84114,83782 тис. грн. коштів державного бюджету.

Очільник  регіону відзначив високу якість робіт, яка виконується фахівцями фірми «ОНУР» у три зміни. Більше того, підрядники виконують роботи наперед за рахунок власних обігових коштів. Адже мають завдання до 15 травня повністю здати дорожнє полотно. До вересня планується завершити влаштування з’їздів, зупиночних та посадкових майданчиків, віднесених лівих поворотів, ремонт водопропускних труб, нанесення горизонтальної розмітки, встановлення дорожніх знаків на ділянці км 458+690 – км 474+193.

- Після цього «ОНУР» та інші фірми приступлять до відновлення автодороги Запоріжжя-Маріуполь на Оріхівській ділянці траси. Тож перед владою стоїть завдання забезпечити своєчасне фінансування, а перед підрядниками – вчасно і в повному обсязі освоїти кошти на цих роботах. Ми не маємо права рахувати залишки в кінці року, в умовах не виконаних дорожніх робіт, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів