Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проект ООН «Жінки в Україні» буде реалізовано в п’яти об’єднаних громадах області

2 травня 2018 - 12:42

Про це стало відомо під час  робочої зустрічі  керівника  апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко та начальника Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артура Бойка з представниками структури ООН «Жінки в Україні».

У рамках зустрічі відбулася презентація роботи ООН «Жінки в Україні» та   проекту «Розбудова демократичного, мирного та ґендерного рівноправного суспільства в Україні», який здійснюється за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії.

Офіс ООН «Жінки в Україні» звернувся до облдержадміністрації з проханням порекомендувати п’ять  об’єднаних територіальних громад, які можуть бути  потенційними учасниками проекту. Запорізька облдержадміністрація  запропонувала розглянути можливість реалізації проекту в  Гірсівській, Комишуваській, Остриківській та Біленківській громадах. Наразі   визначається  п’ята громада – учасник.

Проект «Жінки»  є структурою Організації Об’єднаних Націй, яка зосереджує свої зусилля на досягнення ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.

Як розповіла керівник програм, голова офісу ООН «Жінки в Україні» Анастасія Дівінська, структура ООН заснована на принципах ґендерної рівності, що описані статутом ООН, працює для ліквідації дискримінації стосовно жінок та дівчаток, розширення повноважень жінок та досягнення рівності між жінками та чоловіками як партнерами та вигодонабувачами процесів розвитку, гуманітарної діяльності  та миробудівництва.

Проект «Розбудова демократичного, мирного та ґендерного рівноправного суспільства в Україні» впроваджується для того, щоб підтримати Уряд України у процесах відновлення врядування та примирення у постраждалих від криз громадах, його забезпечення   з урахуванням прав людини та ґендерних аспектів. В основу діяльності покладено принцип підходу, заснованого на правах людини, що передбачає визначення людини  як ключового гравця в процесах розвитку, а не пасивного отримувача послуг. Підхід також підкреслює важливість участі жінок та дівчат у процесах розвитку як спосіб  реалізації.

Проект здійснюється за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії.

На початковому етапі буде проведено оцінку вразливості з метою визначення основних чинників, які впливають на вразливість, та мають бути враховані для зменшення нерівності. Програма також підтримуватиме запровадження підходу до планування та бюджетування,  що враховує специфіку конфлікту та ґендерні аспекти. Крім цього, підтримуватиметься  інтеграція питань, пов’язаних із попередженням та реагуванням на ґендерно обумовлене насильство, до процесів децентралізації на місцях шляхом підвищення обізнаності. Використовуючи методологію мобілізації громад та надання малих грантів, програма посилюватиме спроможність та лідерські навички  мобілізованих жінок для їх участі у місцевих процесах планування, розвитку та прийняття рішень щодо безпеки в громаді. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів