Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На території Запорізької області планується будівництво кількох сонячних електростанцій

2 травня 2018 - 15:29

Під головуванням начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, головного архітектора області Олександра Билима відбулося чергове засідання архітектурно-містобудівної ради, на  якому розглянуто 12 проектів містобудівної документації та проведено дві консультації.

За підсумками розгляду схвалено без зауважень та рекомендовано до затвердження та погодження в установленому законом порядку такі проекти містобудівної документації: «Детальний план окремої території для розміщення сонячної електростанції на земельній ділянці, розташованій за адресою: Запорізька область, Запорізький район, Широківська сільська рада, за межами населеного пункту с. Широке» (Широківська ОТГ); «Детальний план території під розміщення сміттєпереробного заводу на перспективу на території Долинської сільської ради Токмацького району Запорізької області (за межами населеного пункту)»; «Детальний план території під розміщення сонячних електростанцій на території Якимівського району Запорізької області орієнтовною площею 20 га за межами населеного пункту» (Якимівська ОТГ); «Детальний план території земельної ділянки за адресою: Запорізька область, Василівський район, Малобілозерська сільська рада (за межами населеного пункту) орієнтовною площею 150 га для розміщення сонячних електростанцій»; «Детальний план території окремої земельної ділянки орієнтовною площею 50 га під розміщення, будівництво, експлуатацію та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій (будівництво електростанції з вироблення електричної енергії з відновлювальних джерел (сонячна електростанція) на території Великобілозерської сільської ради Великобілозерського району Запорізької області за межами населеного пункту села Велика Білозерка» (Великобілозерська ОТГ); «Детальний план території для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій на території Солоненської сільської ради Вільнянського району Запорізької області за межами населеного пункту».

Члени ради обговорили та висловили свої рекомендації до проектів містобудівної документації: «Генеральний план с. Гусарка Більмацького району Запорізької області. Оновлення з розширенням меж населеного пункту та план зонування с. Гусарка Більмацького району Запорізької області»; «Генеральний план смт Якимівка Якимівського району Запорізької області. Оновлення з розширенням меж населеного пункту та план зонування смт Якимівка Якимівського району Запорізької області» (Якимівська ОТГ); «Генеральний план с. Новомиколаївка Токмацького району Запорізької області. Оновлення з розширенням меж населеного пункту та план зонування с. Новомиколаївка Токмацького району Запорізької області»; «Детальний план частини території Степногірської селищної ради Василівського райоу Запорзької області (за межами населеного пункту) орієнтовною площею 35 га для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій – будівництво електростанції з вироблення електричної енергії з відновлювальних джерел (сонячна електростанція)».

За результатами розгляду проекти рекомендовано до затвердження та погодження в установленому законом порядку із зауваженнями.

Члени ради також висловили  зауваження та рекомендували надати на розгляд на чергове засідання після усунення недоліків проекти містобудівної документації «Генеральний план селища Відрадне Запорізького району. Оновлення з розширенням меж населеного пункту та план зонування селища Відрадне Запорізького району» (Широківська ОТГ) та «Детальний план території під розміщення сонячних електростанцій на території Костянтинівської сільської ради Мелітопольського району (за межами населеного пункту)».

Крім цього, надано консультацію щодо двох проектів містобудівної документації: «Генеральний план та план зонування с. Привільне Мелітопольського району Запорізької області» (Новобогданівська ОТГ) та «Генеральний план та план зонування с. Приютне Гуляйпільського району Запорізької області». Ці проекти рекомендовано доопрацювати, отримати та подати рецензію, винести на розгляд чергового засідання архітектурно-містобудівної ради при Управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів