Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Промоїна Молочного лиману розчищена для нересту піленгаса

2 травня 2018 - 16:27

Розчистка промоїни Молочного лиману відбувається у два етапи. Наразі перший етап, що включає розчистку гирла лиману з боку моря, завершено. Директор Приазовського національного природного парку Дмитро Воловик запевнив, що  найближчим часом, за сприятливих погодних умов, риба зможе увійти у води лиману.

До робіт із розчистки промоїни були залучені громадська організація «Екокорпус», організація «Кирилівка курорт», Асоціація «Міжобласний Північно-Азовський союз рибалок», дитячі табори, що розташовані на узбережжі: «Лісова пісня», «Лазурна веселка», «Зміна», «Салют», Кирилівська селищна рада, а також небайдужі волонтери.  А народний депутат України Сергій Валентиров надав 600 літрів пального для безперебійної роботи техніки.

Упродовж виконання робіт працівники і спеціальна техніка щодня розчищали по 40 метрів промоїни глибиною два метри. Таким чином, на сьогодні 650 метрів каналу повністю розчищені і готові до експлуатації.

У цьому році з обласного бюджету передбачено виділення чотирьох мільйонів гривень на підтримку діяльності каналу та розчищення промоїни лиману. Ці кошти розраховані на роботу підрядника протягом року, а не лише навесні та восени. Департаментом екології облдержадміністрації вже проведено тендерні торги, наразі триває етап класифікації переможця.

Другий етап, який передбачає розчищення каналу від піску після того, як риба зайде на нерест, буде виконувати переможець тендеру. У проміжках між розчищенням підрядник повинен підтримувати промоїну в стабільно працюючому стані. Виконання природоохоронних заходів залишається на постійному контролі облдержадміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів