Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Обласна влада одночасно працює в кількох напрямках стосовно оновлення автодоріг і їх фінансування»

3 травня 2018 - 10:46

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль прокоментував плани щодо оновлення автошляхів Запорізького регіону та  фінансування цих робіт.

- Ми маємо великі сподівання на так званий «митний експеримент», який був ініційований Президентом та Урядом України. І розраховуємо, що за результатами перевиконання митних платежів отримаємо не 450 мільйонів гривень, а значно більшу суму. Це дозволить виділити певну частину коштів на мостові переходи, а також на оновлення найважливіших автошляхів області. Тож сподіваюсь, що нас почують ті підприємства, які ще не повернулися в зону роботи Запорізької митниці, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону повідомив, що найближчим часом заплановано проведення круглого столу з обговорення цих питань. Громада має побачити, хто дійсно переймається розвитком регіону, а які підприємства ігнорують соціальні зобов’язання і не зацікавлені в забезпеченні розвитку дорожнього фонду регіону.

Костянтин Бриль зазначив, що влада регіону одночасно працює в кількох напрямках стосовно оновлення автодоріг і їх фінансування. Так, за підсумками першого півріччя, за умови вчасного та якісного виконання робіт, влада регіону звернеться до Кабінету Міністрів України щодо додаткового виділення коштів з держбюджету.

- Зараз проводиться системна робота щодо зміни проектно-кошторисної документації з оновлення автошляху в напрямку Василівка-Бердянськ. Адже ця дорога приймає чимале навантаження і останнім часом чути чимало критики щодо стану цієї ділянки. На її відновлення планується спрямувати кошти «митного експерименту», а також ми звертатимемось до Уряду держави стосовно виділення коштів за підсумками  перевиконання держбюджету за шість та дев’ять місяців поточного року. Це має бути зроблено в рамках чинного законодавства. Тож насамперед влада має приділити увагу виготовленню необхідного проекту, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів