Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьке козацтво - за Єдину Помісну Церкву

22 травня 2018 - 10:46

З нагоди проведення Великої Ради отаманів Запорозького козацтва  у Пологах зібралися представники козацьких організацій із більш як десяти областей України. До участі у зібранні також долучилися священослужителі різних конфесій та волонтери.

Учасники патріотичного заходу розглянули історичну ініціативу Президента України Петра Порошенка, Патріарха УПЦ КП Філарета, народних депутатів Верховної Ради України щодо надання Томосу для створення в Україні Єдиної Автокефальної Помісної Української Православної Церкви.

Як зазначив заступник голови Запорізької обласної координаційної ради з питань козацтва Дмитро Сухінін, українське козацтво одностайно підтримало ініціативу Глави держави: «Нарешті настав момент відновлення історичної справедливості. Козацький рух усією душею підтримує курс на повернення українського суспільства до православної єдності. Такі дії допоможуть подолати російську імперську пропаганду та зупинити роздмухування конфліктів на релігійній основі».

Гостям нашого регіону був презентований новий інформаційний проект - альманах «Українське патріотичне козацтво». Отаман Пологівського полку МГО «Міжнародний союз козаків «Запорозька січ» Віктор Гонтар передав книги для створення ще однієї філії Першої Національної громадської козацької історичної бібліотеки у військових частинах. 

На зібранні також було вирішено відзначити День козацьких перемог та провести панахиду за загиблими козаками та воїнами-захисниками України 2 червня вже традиційно на острові Хортиця та запросити на захід побратимів з різних куточків України. 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів