Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький промисловий форум стає майданчиком консолідації науки та бізнесу

22 травня 2018 - 12:38

У Запорізькому виставкому центрі «Козак-Палац» відкрився один із найбільших в Україні промислових форумів, де представлено новинки в галузях металургії, ливарних технологій, машинобудування, композиційних матеріалів, енергетики, електротехніки, автоматизації, IT-рішень. Запорізький Промисловий Форум об’єднує 26-у міжнародну спеціалізовану виставку промислових рішень «Машинобудування. Металургія-2018», 14-у спеціалізовану виставку-конференцію ливарних технологій «Литво», 11-у спеціалізовану виставку-конференцію конструкційних матеріалів «Композити та Склопластики».

Учасників заходу привітав представник Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Степан Клименко та наголосив, що промисловість є важливою складовою наповнення бюджету області та всієї держави.

До присутніх також звернувся  заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков.

- Щиро вітаю всіх учасників 26-го Міжнародного Форуму, кількість яких зростає з кожним роком. У 2018 році Форум об'єднав представників 120 українських та закордонних підприємств та компаній. Запорізький край посідає третє місце в Україні за обсягами промислового виробництва. Впевнений, що сьогоднішній захід стане ще однією сходинкою до розвитку цього напрямку. Бажаю  налагодження перспективних взаємовідносин між промисловими підприємствами, а також підписання нових договорів, - зазначив Віктор Скобліков.

Відкрила Запорізький Промисловий Форум-2018 Всеукраїнська конференція «Зварювання-2018: виробництво та застосування» за участю відомих науковців і практиків. Захід має допомогти консолідувати дії освіти, науки, бізнесу та промисловості щодо впровадження інноваційних зварювальних технологій та покращення стану зварювального виробництва.

У виставкому центрі продукцію і технології презентують компанії з різних областей України та закордонні торгові марки з Ізраїлю, Італії, Німеччини, Польщі, Туреччини, Чехії, Швейцарії, Швеції. У рамках експозицій вони демонструють машини, механізми і технологічне обладнання, важке машинобудування, інструменти та оснащення, контрольно-вимірювальні прилади, електротехніку, гідравліку, верстати, технології зварювання, енергозбереження. Виставки стануть своєрідним помічником для налагодження міжрегіональної та міжнародної кооперації.

Промислове виробництво Запорізького регіону представляють як великі підприємства, так і малий та середній бізнес. У їх числі – Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь», який цього року відзначає 85-річчя, акціонерне товариство «Мотор Січ», компанії «Тріада Сварка», «Електротехмаш», ТМ «Аваттом», «ІТ-сплави», «Лідер-Електрик», «Ролл-Гранд», «ТВ-Сплав», «Югсталь», «ТАТА» та багато інших.

Довідково: Запорізький Промисловий Форум триватиме три дні. За це час відбудеться науково-технічна конференція «Литво. Металургія (22 травня), форум «Цифрова економіка: від індустріального до інформаційного суспільства» (23 травня), конференція «Композити – інноваційні матеріали» (23 травня). Загалом захід об’єднує серію науково-практичних конференцій, майстер-класів, практикумів, коопераційних зустрічей.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів