Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На першому ЗНО з математики в області зафіксовано неявку, запізнення і порушення

23 травня 2018 - 10:28

У Запорізькій області відбулося перше в 2018 році зовнішнє незалежне оцінювання якості знань  з математики.

За повідомленням Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, на виконання сертифікаційної роботи було відведено 180 хвилин. Учням було запропоновано  33 завдання різних форм: з вибором однієї правильної відповіді (20 завдань), на встановлення відповідності (чотири), відкритої форми з короткою (шість завдань) та розгорнутою (три завдання) відповіддю.

Учасники, які подолають поріг «склав/не склав», зможуть узяти участь у конкурсному відборі до закладів вищої освіти.

Випускники закладів загальної середньої освіти поточного року, які обрали математику для проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, також отримають оцінку за шкалою 1–12 балів. У такому разі в процесі визначення результату буде використано тестовий бал, отриманий учасником за виконання завдань № 1–28, 31, 32.

Тестування в Запорізькій області проводилося в 20 пунктах, що на один більше  ніж минулого року, з яких 10 - у м. Запоріжжі.  До роботи в цих пунктах було  залучено понад 800 педагогічних працівників.

Зареєструвалися на тестування з математики  4833 особи, що на 36  менше, ніж торік, трохи більше  половини з числа зареєстрованих  проходили ЗНО в пунктах тестування м. Запоріжжя.

Прийшли на тестування 4568 особи. Не з’явилися 265 із тих, що були зареєстровані. Явка склала 94,52% , що дещо перевищує показник минулого року.

Запізнилися  на тестування і не були допущені з цієї причини четверо   зареєстрованих (усі  в  пунктах тестування,   розташованих   у  м. Запоріжжі), минулого року - троє; не допущена через відсутність усіх необхідних документів  одна особа ( м. Мелітополь).

Упродовж тестування зафіксовано сім порушень під час технічної перерви (всі у пунктах тестування, розташованих у м. Запоріжжі),  зокрема,  у  зв’язку із застосуванням заборонених технічних приладів. Результати їх робіт будуть анульовані. Минулого року жодних порушень під час ЗНО з математики не було.

За перебігом тестування спостерігав представник державного контролю Міністерства освіти і науки України. Представники преси не зацікавилися організацією і перебігом тестування.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з математики будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників до 15 червня 2018 року. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів