Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Від наявності замовлень залежить не тільки зарплатня, а й відновлення соцсфери ЗЕРЗ»

23 травня 2018 - 12:57

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль відвідав приватне акціонерне товариство «Запорізький електровозоремонтний завод», де ознайомився з роботою складального цеху, секційної дільниці електромашинного цеху та поспілкувався з трудовим колективом підприємства.

- Минулого року під час нашої зустрічі ми з трудовим колективом обговорювали кадрові призначення. Після тривалих перемовин з керівництвом Укрзалізниці ми нарешті дійшли до вирішення питання з призначенням керівництва підприємства. Нині працівники заводу  вийшли на п’ятиденний робочий тиждень та отримали підвищення зарплатні. Є перспективи того, що ЗЕРЗ буде щомісяця виконувати оновлення семи електровозів  та вийде на план  77 електровозів на рік. Саме такі вимоги будуть поставлені до вашого органу держуправління - ПАТ «Укрзалізниця». Адже від замовлень залежить не тільки ваша зарплатня, а й відновлення соцсфери, зокрема дитячого табору та двох гуртожитків, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Зі свого боку, голова правління ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний Завод» Микола Горобець повідомив, що основним видом діяльності підприємства є ремонт будь-якої складності, в тому числі і відновлення аварійних вантажних та пасажирських електровозів серій: ВЛ-40, ВЛ-80с, ВЛ-80с, ВЛ-80К, ВЛ-80Т, ВЛ-80М, ЧС-2, ЧС-4, ЧС-7, ЧС-8, а також ремонт колісних пар, тягових двигунів та інших вузлів і агрегатів.

На теперішній час підприємство використовує потужності 12 цехів, у яких працює понад 2 тисячі робітників. ПрАТ «ЗЕРЗ» має потужну технологічну та конструкторську базу, яка дозволяє розробляти та впроваджувати нові види продукції та вести роботи по імпортозаміщенню.

У порівнянні з минулим роком обсяг виробництва збільшився на 21,5%  і  досяг 465,6 млн. грн. Обсяг реалізації склав 412,9 млн. грн.

У січні 2018 року підприємство виконало ремонт  чотирьох електровозів, у лютому - лише одного. Проте в березні віремонтовано п’ять  електровозів та в квітні - шість. Темп росту в порівнянні з аналогічним періодом минулого року складає 37%. З травня підприємство планує вийти на стабільний випуск семи електровозів за місяць.

У квітні 2018 року завдяки рішенню ПАТ «Укрзалізниця» відбулося збільшення посадових окладів і тарифних ставок на 26,5%. Зростання виробництва і збільшення тарифних ставок дозволило отримати підвищення заробітної плати за підсумками роботи у квітні по основних виробничих професіях на 40-45%, що в цілому складає  8-12 тис. грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів