Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пленер „Хортиця крізь віки” знову відкриває таємниці краси Запорізького краю

23 травня 2018 - 14:29

У виставковій залі обласної організації Національної спілки художників України урочисто відкрився ХІV Всеукраїнський мистецький пленер „Хортиця крізь віки-2018”. У  мистецьких заходах  беруть участь 30 творців з Дніпра, Львова, Тульчина, Одеси, Харкова, Сум, Ізмаїла та Запоріжжя. Пленер засновано  Запорізькою обласною організацією Національної спілки художників України за сприяння Департаменту  культури, туризму, національностей та релігій обласної держадміністрації.

Цього року у пленері беруть участь митці різних жанрів образотворчого мистецтва:  живописці, графіки, скульптори, художники декоративно-прикладного мистецтва, є кераміст та два фотохудожники. Серед них як  відомі в образотворчому мистецтві особистості, так і молоді автори і  навіть двоє студентів.

Як розповіла  голова Запорізької організації Національної спілки художників України, заслужений художник України Ірина Гресик, пленер уже багато років сприяє відродженню історичного жанру в українському образотворчому мистецтві, приверненню уваги митців до глибокого осмислення героїчної історії України, її козацької слави, острова Хортиці, історії Запорізького краю.

Учасники пленеру вже встигли познайомитися з Хортицею та історико-культурним комплексом „Запорозька Січ”, а далі  будуть творчо працювати в багатьох мальовничих куточках області, зокрема відвідають „Кам’яну могилу”.  За підсумками пленеру відбудеться виставка і буде видано каталог. Під час роботи пленеру плануються зустрічі з істориками, краєзнавцями та фахівцями, які допоможуть гостям пізнати славетну історію Запорізького краю. Заплановано також проведення майстер-класів з дітьми та творчою молоддю.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів