Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі абітурієнти пройшли наймасовіше ЗНО

25 травня 2018 - 15:22

Вчора, 24 травня, відбулося наймасовіше з усіх випробувань ЗНО - тестування з української мови і літератури.

Для участі у ЗНО з української мови зареєструвалися майже 14,5 тисячі осіб, що перевищує показник минулого року на 2,1 тис., в основному за рахунок учасників із числа учнів і студентів закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти (технікумів, училищ, коледжів), які вперше  у 2018 році  отримають  атестат  про повну загальну середню освіту  на основі ЗНО з української мови.

За оперативними даними Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти, явка в Запорізькій області склала 96,45%, не взяли участь у тестуванні 515 із числа зареєстрованих осіб (минулого року - 95,1%).

До складання тестів не були допущені через запізнення, як і минулого року, п’ятеро  осіб (усі до пунктів тестування, розташованих у м. Запоріжжі). Семеро учасників не мали при собі всіх необхідних документів і також не були допущені до тестування (один - на пункті тестування, розташованому у м. Бердянськ, двоє – у м. Токмак, четверо – у м. Запоріжжя). У 2017 році таких осіб було п’ять.

Через наявність заборонених технічних пристроїв, а також за інші порушення дочасно припинили роботу над тестами 10 осіб, більшість – під час технологічної перерви. В основному такі порушення зафіксовані у пунктах тестування, розташованих у м. Запоріжжя. Загалом  було зафіксовано 21 порушення.

Результати ЗНО з української мови і літератури будуть оприлюднені до 15 червня.

УДепартамент освіти і науки облдержадміністрації нагадує, що учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього оцінювання з української мови і літератури через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі в додатковій сесії. Для цього необхідно протягом п’яти  робочих днів з урахуванням дня проведення тестування подати до регіонального центру, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Наступне ЗНО з іноземних мов, крім англійської, відбудеться 29 червня. Всі пункти тестування з іноземних мов розташовані в м. Запоріжжя. Тому абітурієнтам, які складатимуть тести і проживають поза межами міста, треба завчасно передбачити час для своєчасного прибуття до пунктів тестування.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів