Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підготовка до оздоровчого сезону йде повним ходом

29 травня 2018 - 08:46

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації створено оперативний обласний штаб з координації оздоровчої кампанії 2018 року в Запорізькій області, який очолив заступник голови ОДА Едуард Гугнін.

Аналогічні штаби для проведення моніторингових обстежень мають бути створені на місцях, а на територіях, де розташовані дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, органи місцевої влади повинні забезпечити контроль за їх діяльністю. До цієї роботи слід залучити фахівців територіальних управлінь Держпродспоживслужби та Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр для визначення ступеня готовності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до відкриття та в період їх функціонування.

Документом також затверджено план заходів щодо організації та проведення оздоровчої кампанії влітку 2018 року в Запорізькій області.

Місцевим органам влади доручено розміщувати інформацію про наявність та надання путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, закуплених за рахунок коштів місцевих бюджетів, на офіційних веб-сайтах; забезпечити своєчасне проведення державних закупівель путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

При вирішенні кадрових питань необхідно забезпечити сезонне працевлаштування кваліфікованих медичних працівників, створити умови для працевлаштування молоді, сприяти діяльності учнівських і молодіжних трудових загонів професійно-технічних навчальних закладів; активізувати роботу педагогічних колективів для забезпечення функціонування таборів відпочинку з денним перебуванням.

Керівникам місцевих органів влади доручено взяти під особистий контроль організацію повноцінного оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, вихованців центрів соціально-психологічної реабілітації, дітей з інвалідністю.

У період оздоровчого сезону пильна увага має бути приділена проведенню моніторингу лабораторних та інструментальних досліджень у сфері санітарного та епідемічного благополуччя.

Не менш важливе питання - організація належної охорони громадського порядку. На час відкриття за кожним дитячим закладом оздоровлення та відпочинку мають бути закріплені працівники галузевих служб поліції, а також підрозділів ювенальної превенції.

На профільні служби покладено завдання проведення лекцій, бесід з дітьми з метою попередження травмування, нещасних випадків на воді, формування здорового способу життя, роз’яснення про шкідливий вплив уживання наркотичних речовин, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Рятувальні служби відповідальні за проведення моніторингу за виконанням вимог, норм та правил пожежної та техногенної безпеки у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів