Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область продовжує підтримувати жителів «сірої зони» (ВІДЕО)

29 травня 2018 - 12:46

За участю голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбувся спільний брифінг з командуванням об’єднаних сил щодо надання допомоги мирним жителям Донецької та Луганської областей, які проживають уздовж лінії розмежування в районі проведення операції об’єднаних сил. Вони приділили увагу проектам «Допомога йде», «Подаруй дитині з Донбасу книжку українською мовою», а також оздоровленню дітей «сірої зони» на території Запорізької області.

Відкриваючи захід, Костянтин Бриль зазначив, що головна мета брифінгу – розповісти українському суспільству про спільні ініціативи командування об’єднаних сил та Запорізької облдержадміністрації щодо надання допомоги мирним жителям Донецької та Луганської областей.

Заступник командувача об’єднаних сил з морально-психологічного забезпечення та гуманітарних питань генерал-майор Олександр Голоднюк нагадав, що 30 квітня 2018 року, відповідно до Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» та за наказом Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Петра Порошенка, розпочалася операція об’єднаних сил. Головна відмінність операції об’єднаних сил полягає в тому, що це військова операція, спрямована на встановлення миру,  ліквідацію будь-яких розділювальних ліній і штучних бар’єрів, які нині розділяють громадян України. Водночас, військова операція - це лише один із елементів для досягнення головної мети – поновлення на всій території українського Донбасу мирного, безпечного та забезпеченого життя. Одночасно керівництво ООС працює з інформаційною та гуманітарною складовими.

Як підкреслив Костянтин Бриль, серед пріоритетів спільної роботи командування об’єднаних сил та Запорізької облдержадміністрації – надання допомоги мирним жителям Донбасу, які проживають уздовж лінії розмежування, вздовж лінії вогню. В першу чергу, це виконання заходів у рамках започаткованої командуванням об’єднаних сил стратегічної ініціативи гуманітарного характеру «Допомога Схід», яка включає в себе як реалізацію раніше розпочатих проектів «Допомога йде», зокрема щодо відпочинку та оздоровлення дітей Донбасу на території Запорізької області, акції «Подаруй дитині з Донбасу книжку українською мовою»,  так і  нові ініціативи.

- З часом жителі України стали байдуже ставитися до подій на Сході нашої держави. Та ми не маємо забувати про війну, через яку наші хлопці віддають найдорожче, що в них є – своє життя. Запорізька область уже втратила більше 140 своїх синів, загалом же захищати кордони України від Запорізького регіону відправились близько 13 тисяч військовослужбовців, із них 8 тисяч вже повернулися додому. Крім цього, за офіційними даними наша область прийняла 130 тисяч вимушених переселенців і продовжує допомагати жителям Донбасу. Адже це наші земляки і ми не можемо бути байдужими до них. Тож маю надію, що до такої підтримки приєднається вся Україна, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Нині в рамках акції «Подаруй дитині з Донбасу книжку українською мовою» в Запорізькій області зібрано більше 2 тисяч примірників книг українською. Вони будуть передані малечі з «сірої зони» напередодні Дня захисту дітей. Проте райони Запорізького краю, ОТГ, навчальні заклади   продовжують надсилати літературу до Запорізької облдержадміністрації.

Крім цього, в поточному році заплановано оздоровити 30 дітей  із «сірої зони» в курортних місцях Запорізького краю. На малечу чекають екскурсії, психологічна реабілітація, та, звичайно ж, відпочинок.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів