Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Токмаку та Токмацькому районі розпочалися командно-штабні навчання

29 травня 2018 - 13:41

У місті Токмаку та Токмацькому районі у період з 29 травня по 1 червня проводяться командно  -  штабні навчання цивільного захисту, під час яких будуть відпрацьовані дії органів управління міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту при загрозі та виникненні надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру.

Метою навчань є перевірка  готовності органів управління та сил цивільного захисту міста і району  до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, а також вдосконалення практики та навичок  керівного складу, органів управління щодо організації проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.

Командно-штабні навчання пройдуть у два етапи. На першому етапі планується перевірити готовність органів управління і сил цивільного захисту міста до реагування на надзвичайну ситуацію природного характеру, пов’язану з погіршенням метеорологічних умов. Це - оповіщення та збір керівного та особового складу, здійснення перевірки документів з питань цивільного захисту стосовно готовності до дій за призначенням. На другому етапі  будуть  відпрацювані практичні дії ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту при ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру:  за легендою це надзвичайна ситуація  на  Запорізькій АЕС; пожежа на АЗС  та в літньому таборі школи.

У м. Токмак  29 - 30 травня відбудеться перевірка готовності органів управління і сил цивільного захисту району до реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру. За легендою, у зв’язку із погіршенням погодних умов та проходженням циклону територією  Запорізької області, внаслідок дії буревію постраждало м. Токмак. Шквалистий вітер  швидкістю близько 25 м/сек. завдав шкоди, а саме: порушено електропостачання в мікрорайоні «Ковальський», повалені дерева перекрили шляхи на трьох центральних вулицях міста, пошкоджено  дахи та зірвано шифер з двох загальноосвітніх шкіл міста.

За іншою легендою, внаслідок порушень у технологічному процесі на  першому енергоблоці Запорізької АЕС стався викид на висоту 30 метрів. Радіоактивна хмара випала на територію м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського, Великобілозерського, Веселівського та Василівського районів.

За третьою ввідною, у м .Токмак при заправці пальним легкового автомобіля внаслідок необережного поводження з відкритим вогнем на АЗС сталося загоряння бензозаправної колонки, у результаті чого виникла пожежа.  Через пожежу спрацював захист надання електроструму на лінії електропередач, що призвело до припинення електропостачання до 100 житлових будинків. У результаті надзвичайної ситуації працівник АЗС загинув на місці, також дві особи отримали травми середнього ступеня тяжкості.

31 травня - 01 червня командно  -  штабні  навчання  цивільного  захисту відбудуться в Токмацькому районі, де рятівникам теж доведеться відпрацьовувати дії на можливі надзвичайні ситуації. Так, за легендою,  30 травня у зв’язку з погіршенням погодних умов та проходженням циклону територією Токмацького району у південно-східній його частині внаслідок дії буревію  шквальний вітер спричинив відключення  чотирьох  населених пунктів, а саме: сіл Таврія, Покровське, Червона Гірка, Черноземне. Пошкоджено покрівлю на загальноосвітніх школах, а також дахи 15 приватних будинків.

Уже 1 червня, за іншою легендою, в результаті короткого замикання електричної проводки біля центрального виходу сталося займання покриття підлоги в Новогорівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, у результаті чого виникло загоряння та задимлення приміщення першого поверху школи, де розташований літній табір. Вихователька, яка виявила пожежу, при спробі самостійно її загасити  отримала опік рук ІІІ ступеня.

У зв’язку з проведенням цих навчальних заходів у  Департаменті з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації звертаються з проханням до громадян  не лякатися та з розумінням  поставитися  до дій сил цивільного захисту.

Наступні командно-штабні навчання відбудуться в серпні-вересні у Бердянському та Запорізькому районах області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів