Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Каховському водосховищі відбулося зариблення судака

30 травня 2018 - 08:39

Днями у Каховське водосховище випущено  20 тисяч екземплярів личинки судака. Зариблення  здійснено за рахунок коштів  громадської організації човновий причал «Південний» та за контрольно-консультативної підтримки фахівців управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області. Середня наважка судака склала 1,5 грамма, а загальні витрати на вселення – 30 тис. грн.

За словами фахівців, штучне відтворення є надзвичайно важливим напрямом функціонування рибогосподарського і природоохоронного комплексів  Запорізької області. Заходи із зариблення спрямовані на розв’язання   найважливіших екологічних проблем. Не менш важливим є і відтворення популяцій аборигенних видів риб у водоймах області.

 Нагадаємо, з 1 квітня на водоймах Запорізької області розпочалася весняно-літня заборона на вилов водних біоресурсів. У цей період повністю заборонено промислове рибальство, а любительський лов дозволено за межами нерестовищ на ділянках для любительського рибальства тільки з берега на одну вудку або донну снасть з одним гачком.

На період нересту лов риби заборонено на такі терміни: на Запорізькому водосховищі - з 01 квітня по 09 червня; на Каховському водосховищі - з 10 квітня по 18 червня; в інших водосховищах - з 01 квітня по 9 червня; на річках: у корінних водах - з 01 квітня по 20 травня; у придаткових системах - з 01 квітня по 30 червня. Також заборонено будь-який вилов раків у рибогосподарських водоймах у зоні діяльності  Запоріжжярибоохорони протягом періоду виношування ікри та першої линьки - з 10 квітня по 18 червня

Довідково: у режимі консультування громадян та фіксації звернень відносно ймовірніх порушень природоохоронного законодавства у сфері водних біоресурсів в Управлінні Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області  працює «гаряча лінія», на яку можна телефонувати цілодобово сім днів на тиждень, за номерами: моб.  (067) -622-04-66, стаціонарний - (061) 279-38-43.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів