Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У літній сезон роботодавці потребують тимчасових працівників

30 травня 2018 - 11:40

Напередодні літа служби зайнятості пропонують безробітним скористатися нагодою знайти тимчасову роботу та заробити додаткових коштів. У літній сезон  роботодавці традиційно мають потребу в працівниках здебільшого на короткий час  на умовах тимчасової зайнятості.

За інформацією обласного центру зайнятості, за станом на кінець травня поточного року база даних Запорізької області налічує більше 350 пропозицій для участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру, при цьому вона оновлюється щоденно. Серед вакансій -  популярні і затребувані на ринку праці спеціальності як кухонний робітник, продавець продовольчих товарів, підсобний робітник, адміністратор, документознавець, сестра медична, психолог, лікар, електромонтер, слюсар, матрос-рятувальник та інші.

Незважаючи на те, що такі роботи мають тимчасовий характер і можуть виконуватися на умовах неповного робочого дня, на людину, яка бере участь у таких роботах, поширюються всі соціальні гарантії, а саме: умови праці відповідають установленим законодавчим нормам, оплачуються внески, податки та лікарняний. Оплата здійснюється за фактично виконану роботу. Якщо тимчасовий працівник  згідно із  законом  отримує виплати по безробіттю, у разі тимчасового працевлаштування такі виплати будуть продовжуватися. Тож тимчасова зайнятість дає можливість додаткового заробітку.

Безробітні, які взяли участь у громадських роботах, отримують важливі переваги, які не вимірюються грошовим еквівалентом. Для них це – адаптація до роботи, суттєва психологічна підтримка, а також шанс отримати постійну роботу. Досвід попередніх років свідчить, що безробітних, які були тимчасово зайнятими за направленням центру зайнятості і позитивно себе зарекомендували, приймають на постійну роботу на підприємства. Так, упродовж І кварталу 2018 року кожен восьмий працівник, що взяв участь у громадських роботах, був працевлаштований на постійне робоче місце.

Загалом з початку року в Запорізькій області направлено на громадські і тимчасові роботи  понад  5200 безробітних.

Усіх, кого зацікавила інформація, пропонуємо звертатися до центрів зайнятості області. Додаткову інформацію можна отримати у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Запорізького ОЦЗ за номером (061)233-11- 47.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів