Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький «Еко Форум – 2018» - відкритий майданчик для розв’язання екологічних проблем

30 травня 2018 - 14:57

У виставковому комплексі «Козак палац» відбулося урочисте відкриття ІІ Спеціалізованої виставки «Еко Форум-2018». У ході триденного форуму учасники обговорять реформування системи управління природоохоронної діяльності, нові технології та обладнання захисту атмосферного повітря від викидів забруднюючих речовин, систему контролю і моніторингу стану навколишнього природного середовища, методи переробки промислових і побутових відходів, енергетичний потенціал відходів, використання вторинної сировини, методи боротьби з карантинними рослинами і питання енергозбереження.

У церемонії  відкриття форуму взяли участь  представники обласної та міської влади: перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян, перший заступник голови обласної ради Єгор Семенков, Запорізький міський голова Володимир Буряк, а також екологи, депутати, громадські активісти, представники бізнесу та міжнародні експерти

- Рада вітати всіх на запорізькій землі. Запоріжці, як ніхто, знають, що таке екологічні проблеми. У нашій області розташовується потужний промисловий комплекс,  тому ми розуміємо, що самостійно  не зможемо розв’язати  всі екологічні проблеми. На жаль, кошти бюджету обмежені. Ми сподіваємось, що завдяки форуму ми налагодимо співпрацю з промисловими підприємствами. Розвиток екологічної галузі та екологічна безпека – це один із пріоритетів розвитку Запорізького краю. Рада, що саме Запоріжжя є майданчиком для експерименту, сподіваюсь, що наш досвід буде корисним для інших областей і країн, - зазначила Елла Слепян.

Організаторами ІІ Форуму, присвяченого галузі екології, виступили Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство освіти і науки України, Запорізька міська рада, Запорізька торгово-промислова палата та Запорізький обласний союз промисловців і підприємців «Потенціал». Цього року до Запоріжжя для участі в Еко-Форумі прибули представники Азербайджану, КНР, Канади, Польщі, Німеччини, Франції, Ізраїлю, Чехії та представники  різних областей Україні. Для учасників заплановані: виставка екологічних проектів та програм, конференції, презентації, семінари, майстер-класи.

Пленарні сесії першого дня «Еко Форуму» спрямовані на створення зелених офісів і впровадження екологічної відповідальності малим і середнім бізнесом для максимального збереження природних ресурсів і зменшення кількості побутових і промислових відходів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів