Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області три райони вже повністю покриті об'єднаними територіальними громадами

20 червня 2018 - 15:54

У Запорізькій області активно триває процес добровільного об'єднання територіальних громад, причому ОТГ створені у кожному з 20 існуючих районів. Проте у територіальному розрізі темпи суттєво відрізняються.

На сьогодні три райони - Великобілозерський, Оріхівський, Чернігівський - повністю покриті об'єднаними територіальними громадами. У 10 районах цей показник покриття коливається від 50 до 99 %. До їх числа входять: Бердянський, Більмацький, Веселівський, Гуляйпільський, Запорізький, Кам’янсько-Дніпровський, Михайлівський, Приазовський, Розівський, Якимівський райони.  Причому в п’яти них - Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Михайлівському, Розівському, Якимівському - поки що не об'єдналися лише по одній місцевій раді, тобто процес на завершальній стадії.

Найповільніше цей процес рухається у семи районах — Василівському, Вільнянському, Мелітопольському, Новомиколаївському, Пологівському, Приморському та Токмацькому, де показник покриття становить від 1 до 49%.

Про це повідомила  керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко під час міжрегіональної конференції «Децентралізація в дії: місце району в новій системі адміністративно-територіального устрою України», яка відбулася в  м. Мелітополь.

Нагадаємо, на території Запорізької області утворено і функціонує 48 об’єднаних територіальних громад, у які об'єдналися 172 місцеві ради, що становить 57,5 % від загальної кількості місцевих рад, які існували до початку реформи (299). У 48 ОТГ області проживає 21,5% населення від загальної чисельності населення області. Площа території цих ОТГ займає 59,6% загальної площі території області.

Згідно з моніторингом процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, який щомісяця проводиться Мінрегіоном України, на початок минулого року Запорізький регіон посідав 10 місце у всеукраїнському рейтингу щодо створення ОТГ. На сьогодні область знаходиться в «зеленій» зоні лідерів децентралізації та посідає 3  місце.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів