Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область отримала додаткові кошти на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості

21 червня 2018 - 12:46

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Елли Слепян відбулася нарада щодо виконання першочергових заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Клименко, керівники профільних  структурних підрозділів облдержадміністрації, голови районних державних адміністрацій та  об’єднаних територіальних громад.

Як повідомила Елла Слепян, завдяки тому, що Запорізька область отримала субвенцію з державного бюджету на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості,  маємо фінансування в розмірі  152 млн. грн.

Учасники заходу обговорили  проекти  будівництва сучасних медичних амбулаторій у рамках реформи первинної медичної допомоги в сільській місцевості, методики формування спроможних мереж надавачів первинної медичної допомоги, питання використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості тощо.

В області створено 11 центрів первинної медико-санітарної допомоги об’єднаних територіальних громад. На цей час первинну медичну допомогу в сільській місцевості надають 31 центр первинної медико-санітарної допомоги, 185 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини, 354 фельдшерсько-акушерські та фельдшерські пункти.

Проектом плану спроможної мережі надання первинної медичної допомоги в області передбачено функціонування 22 центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Як підкреслила Вікторія Клименко, не менш важливо, щоб медична допомога була не тільки доступною, а й якісною, і щоб кваліфіковані лікарі хотіли працювати в селах. Тому частина коштів буде витрачена на оснащення закладів охорони здоров’я, закупівлю сучасного обладнання.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів