Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент України вшанував пам’ять загиблих військовослужбовців у Запорізькому полку оперативного призначення НГУ

22 червня 2018 - 17:59

У ході робочої  поїздки до Запоріжжя Президент України Петро Порошенко відвідав 9-ий полк оперативного призначення Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України та взяв участь у церемонії вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців. У меморіальних заходах з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни також взяли участь голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль, перший заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Олександр Кривенко, начальник Південного територіального управління Національної гвардії України генерал-лейтенант Володимир Кондратюк.

У 2016 році за ініціативою військовослужбовців та волонтерів, а також за сприяння керівництва обласної державної адміністрації на території військової частини встановлено пам’ятник військовослужбовцям Національної гвардії, які загинули під час виконання бойових завдань по захисту територіальної цілісності і незалежності держави.

 «Дивлячись сьогодні на вас, нащадків бойової слави українських лицарів, я розумію – Україна житиме завжди. Житиме завдяки вашій мужності й відданості. Житиме, доки передаватимуться від діда до онука, від батька до сина традиції служіння своєму народові. Вічна пам'ять усім загиблим героям. Слава та шана воїнам-захисникам України. Слава бійцям Національної гвардії. Слава Україні», - звернувся до військових Верховний Головнокомандувач.

У рамках заходів Петро Порошенко також урочисто вручив державну нагороду ветерану Другої світової війни Івану Залужному, який нещодавно відзначив свій сторічний ювілей.

Військовослужбовці Запорізького гарнізону Національної гвардії України підтримують тісні зв’язки та опікуються Іваном Анікеєвичем, оскільки в одній із частин гвардії, що дислокується в Запоріжжі, проходив службу онук героя минулої війни – молодший лейтенант Гутник-Залужний. Відважний воїн загинув у боях за незалежність України в серпні 2014 року поблизу Амвросіївки під час запеклого бою, в ході якого він ціною власного життя врятував своїх товаришів.

До участі в церемонії також запрошена родина загиблого військовослужбовця 9 полку оперативного призначення НГУ Героя України Богдана Завади.

«Зараз у строю стоять Тетяна та Олексій Завада, дружина та син.  Після загибелі батька полк став для Олексія новою родиною. Вдячний вам за турботу та активну участь у вихованні юнака. Упевнений, Олексію, що Ви станете гідним продовжувачем традицій бойової слави, з гордістю носитиме прізвище Завада і ніколи не підведете Вашого батька»,  - сказав Петро Порошенко.

Президент України також оглянув територію військової частини та ознайомився з розбудовою об’єктів інфраструктури полку, створенням якісних умов для повсякденної діяльності та бойової підготовки військовослужбовців частини, яка постійно залучається до виконання бойових завдань на сході держави.

З метою поліпшення умов розміщення та підготовки особового складу полку передано будівлі та споруди Запорізького училища професійної підготовки працівників міліції Головного управління МВС України в Запорізькій області на земельній ділянці площею 4,852 га.

Керівництво Запорізької обласної державної адміністрації надало суттєву допомогу в розбудові військового містечка. Військовослужбовцям було передано будівельних та інших матеріалів на загальну суму 4 млн.379 тис. грн.; виділено грошові кошти для закупівлі матеріальних засобів бронетанкової, медичної служби, служби озброєння, служби зв’язку та інших у розмірі 926 тис. грн., для проведення реконструкції будівлі гуртожитку для військовослужбовців за контрактом на 68 ліжко-місць виділено  кошти на суму 1 млн. 500 тис. грн.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни