Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці відзначають День Конституції України

26 червня 2018 - 14:59

Напередодні свята в обласному музично-драматичному театрі ім. В. Магара пройшли урочисті збори. Участь у них взяли народні депутати України, керівництво облдержадміністрації, керівництво обласної ради та депутати Запорізької обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, голови райдержадміністрацій, районних рад, ОТГ, міські голови міст обласного значення, учасники АТО представники військових структур, громадськості і політичних партій, а також представники національних меншин, релігійних конфесій та молодіжних організацій.

Згадуючи історію боротьби українського народу за самостійність і незалежність, присутні згадали сучасних героїв і віддали шану всім захисникам Батьківщини, які сьогодні знову стоять на її сторожі. Тож, на честь всіх загиблих героїв, громадян України було оголошено хвилину мовчання.

Також з нагоди Дня Конституції України запоріжці поклали квіти до погруддя Тарасу Григоровичу Шевченку. Почесне право покладання від імені урочистого зібрання було надано військовослужбовцям та ліцеїстам.

Зі словами привітань до присутніх звернувся Костянтин Бриль.

- 28 червня 1996 року керуючись Актом проголошення незалежності України, який був схвалений всенародним голосуванням, депутати Верховної Ради України другого скликання прийняли Основний Закон України – нашу Конституцію. Цей документ виважений мудрістю століть та досвідом українського народу. 22 роки поспіль, спираючись на нашу Конституцію український народ розвиває і зміцнює демократичну, соціальну та правову державу. Ми є гнучкими, там де це потрібно - коли Україна стала парламентсько-президентською державою, коли зміни до Конституції необхідні в рамках Закону про децентралізацію, декомунізацію чи для судової реформи. Та при цьому лишаємось абсолютно непохитними, коли це стосується захисту наших прав, свобод та кордонів. Я щиро пишаюсь нашою країною. Кожним українцем, що розвиває нашу державу так, як може, так як вміє. Вірю – Україна ставатиме тільки кращою та заможнішою. Тож зі святом вас, шановні співвітчизники! З Днем Конституції України, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За вагомий особистий внесок у забезпечення соціально-економічного розвитку Запорізької області, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня Конституції України Костянтин Бриль вручив подяку Прем’єр-міністра України, яку було оголошено першому заступнику голови Запорізької обласної державної адміністрації Еллі Слепян.

Також за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Запорізької області та з нагоди Дня Конституції України Костянтин Бриль нагородив грамотами Запорізької обласної державної адміністрації в.о. генерального директора підприємства «Запоріжжяобленерго» Олену Ангелову; регіонального директора Спільного підприємства «НІБУЛОН» Володимира Горішного; голову Комишуваської селищної ради Оріхівського району Юрія Карапетяна; начальника Запорізької митниці Олексія Мужева; генерального директора підприємства «Видавничий будинок «Кераміст» Дмитра Плеханова; директора департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Запорізькій області Ірину Солоннікову та голову правління сільськогосподарського виробничого кооперативу «Мирний» Токмацького району Володимира Хижука.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів