Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Навчально-реабілітаційний центр «Паросток» прикрасить меморіальна дошка на честь видатного директора

3 липня 2018 - 14:19

Пам’ять колишнього директора Новомиколаївського навчально-реабілітаційного центру «Паросток» Володимира Польського вшанували колеги та небайдужі місцеві жителі у стінах закладу. Володимир Анатолійович Польський обіймав посаду директора школи-інтернату з 1986 року. Його багаторічна педагогічна праця високо оцінена державою: йому присвоєно почесне звання «Заслужений вчитель України», вручено нагрудний знак Міністерства освіти і науки України «А. С. Макаренко», а також відзначено орденами «За розвиток Запорізького краю» ІІ та ІІІ ступенів. У педагогічній праці мав стійку систему принципів, особливу роль приділяв вирішенню питань соціальної адаптації та соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, вихованців, які потрапили у «групу ризику» або опинилися у складних життєвих умовах.

Під час робочої поїздки до Новомиколаївського району заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін разом із новообраним головою райдержадміністрації Володимиром Грянистим завітали до центру «Паросток». Посадовець підготував для педагогічного колективу та його вихованців особливий подарунок – меморіальну дошку Володимиру Польському. Планується, що дошка пам’яті буде встановлена на фасаді навчального закладу і урочисто відкрита на День знань.

- В цьому навчальному закладі кожен кабінет та кімната, зроблені з любов’ю та душею директора Володимира Польського та членів колективу. Меморіальна дошка - це такий символічний подарунок, ми передаємо його зі словами вдячності за сумлінну працю та відданість справі. Я сам педагог і розумію, яка робота зроблена Володимиром Польським, скільки поколінь дітей він виховав і у яке дивовижне місце перетворив ваш центр, - зазначив Едуард Гугнін.

Додамо, що нині Новомиколаївський навчально-реабілітаційний центр «Паросток» імені В. А. Польського повною мірою реалізує право дітей з особливими освітніми потребами на здобуття освіти базового рівня. Навчальний заклад забезпечує умовами здобувачів освіти базового рівня; створює умови для формування соціально-адаптивної та соціально-продуктивної особистості; розробляє та втілює практично інноваційний зміст, форми і методики освітнього та лікувально-реабілітаційного процесу; забезпечує психолого-медико-педагогічний супровід здобувачів освіти з урахуванням стану здоров’я та психофізичного розвитку; надання реабілітаційних послуг згідно з індивідуальною програмою реабілітації дитини та здійснює соціально-педагогічний патронат (допомога батькам).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області