Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області прийнято план заходів щодо боротьби зі злочинністю

3 липня 2018 - 15:11

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля пройшло спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та Ради регіонального розвитку Запорізької області.

На початку розгляду питань Костянтин Бриль урочисто вручив почесні відзнаки, присвоєні Указами Президента України. Так, за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня науки почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» було присвоєно начальнику науково-дослідного відділення Науково-технічного центру Казенного підприємства «Науково-виробничий комплекс «Іскра» Володимиру Лаврентьєву.

За вагомий особистий внесок у державне будівництво, забезпечення реалізації державної політики у сфері державної служби, сумлінне та бездоганне служіння Українському народу та з нагоди 100-річчя державної служби в Україні орденом княгині Ольги ІІІ ступеня було нагороджено начальника відділу управління персоналом,  заступника керівника апарату Запорізької ОДА Олену Лемешко.

Почесне звання «Заслужений архітектор України» було присвоєно начальнику Управління містобудування та архітектури Запорізької ОДА, головному архітектору області Олександру Билиму.

Почесне звання «Заслужений економіст України» було присвоєно директору Департаменту економічного розвитку і торгівлі   Запорізької ОДА Оксані Матвіїшиній. Крім того, за вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної політики у сфері державної служби, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм подяку прем’єр-міністра України було оголошено начальнику Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Запорізької ОДА Артуру Бойку.

Окремо за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Запорізької області та з нагоди Дня Конституції України Костянтин Бриль нагородив грамотою Запорізької обласної державної адміністрації генерального директора підприємства «Запоріжтрансфоматор» Ігоря Клейнера.

Також очільник регіону представив присутнім Сергія Коміссарова, призначеного на посаду начальника Головного управління Національної поліції в Запорізькій області та розпорядженням голови ОДА був включений до складу колегії облдержадміністрації.

Доповідаючи про стан злочинності в Запорізькій області та заходи щодо підвищення рівня публічної безпеки в регіоні, Сергій Коміссаров наголосив що рівень злочинності в нашому регіоні -  найвищий по Україні. На сьогодні на 10 тисяч осіб в області припадає 75 злочинів на рік. Для порівняння в Дніпропетровській області цей показник становить 62, а в Харкові та Одесі по 60 злочинів на 10 тисяч населення. На цей показник впливає збільшення населення під час курортного сезону, кількість тимчасових переселенців, а також проблеми в соціальній адаптації людей, звільнених з місць позбавлення волі, а також неналежне забезпечення камерами відеоспостереження, недостатнє освітлення потенційно криміногенних місць, неконтрольована реалізація алкогольних напоїв.

Також начальник Головного Управління Національної  поліції в Запорізькій області заявив, що дуже важливою є реалізація програми «Безпечне місто», яка необхідна по всьому регіону, аби розкривати злочини по гарячих слідах.

За підсумками колегії було затверджено відповідний план заходів, щодо забезпечення профілактики правопорушень, охорони громадської безпеки, громадського порядку, боротьби зі злочинністю на території Запорізької області. Він містить розробку місцевих програм профілактики правопорушень та забезпечення публічної безпеки на відповідній території, розвитку матеріально-технічної бази правоохоронних органів з визначенням необхідних заходів фінансування; подальше вдосконалення роботи єдиного колл-центру служби 102 та диспетчерського центру управління силами та засобами патрульної поліції, функціонування Ситуаційного центру та централізованих баз даних Національної поліції України, а також  продовження виконання заходів з обладнання громадських місць системами відеоспостереження за дотриманням правопорядку та безпекою громадян в обласному центрі під час реалізації програми «Безпечне місто», розроблення відповідних програм в інших містах, районах, громадах області, з урахуванням специфічних властивостей кожного міста, району та громади області, вжиття заходів щодо забезпечення штучного належного освітлення місць масового скупчення громадян та найбільш уражених злочинами та правопорушеннями місць.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави