Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вручено приз Мартиненко за першу п’ятиденку збору урожаю

5 липня 2018 - 12:44

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін з робочою поїздкою відвідав Гуляйпільський район, під час якою провів зустріч з керівництвом та активом району, особистий прийом громадян та відвідав провідні фермерські та господарські підприємства, а також вручив перехідний приз героя праці Івана Мартиненка.

Так, в області підведені підсумки першої п’ятиденки змагання колективів збиральних ланок за найвищу продуктивність праці на приз заслуженого механізатора України, героя праці - Івана Мартиненка.

Заступник голови Олександр Бабанін вручив перехідний приз колективу комбайнового екіпажу сільському підприємству «Діло «СК-Агро» Гуляйпільського району, яким керує Іван Курман.

За п’ять днів на підприємстві було скошено 291 гектар озимої пшениці і намолочено 1130 тонн зерна при середній урожайності 38,9 центнера з одного гектара. Середньоденну норму виробітку виконано на 215 %.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, всього в області обмолочено 322 тис. га ранніх зернових і зернобобових культур (37% до прогнозу), намолочено 721 тис. тонн зерна нового врожаю. Середня врожайність на сьогодні складає 22,4 центнера з одного гектара, в тому числі врожайність озимої пшениці – 24,1 ц/га, озимого ячменю – 26,2 ц/га, ярого ячменю – 22,3 ц/га, гороху – 11,6 центнера з одного гектара.

Продовжується збирання озимого та ярого ріпаку, який скошено та обмолочено на площі 18,6 тис. га із середньою врожайністю 19,4 ц/га.

На сьогоднішній день врожайність вище середньообласного рівня спостерігається:  по озимій пшениці в Велико-Білозерському – 40,2 ц/га, Мелітопольському – 33,4 ц/га та Запорізькому районі – 32,6 ц/га; по озимому ячменю в Велико-Білозерському – 44,3 ц/га, Якимівському – 39,5 ц/га, Запорізькому районі – 32,2 ц/га; по ярому ячменю в Запорізькому – 35,0 ц/га, Чернігівському – 30,2 ц/га та Більмацькому районі – 25,0 ц/га; по гороху в Каменко-Дніпровському – 20,1 ц/га, Токмацькому – 18,2 ц/га та В.Білозерському районі – 15.3 ц/га.

Збирання ранніх зернових культур в області триває.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ