Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада не допускає погіршення ситуації із забезпеченням постачання питної води

25 липня 2018 - 11:47

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, учасники якого обговорили  заходи щодо недопущення погіршення санітарно – епідемічної ситуації та забезпечення якісного постачання питної води населенню на території Запорізької області.

Як доповів генеральний директор КП «Облводоканал» Сергій Басанський, рідкий хлор КП «Облводоканал» використовується для цілодобового та безперервного знезараження води та приведення її до якості питної. Добові витрати рідкого хлору становлять у середньому 380-450 кг  у період з травня по вересень.

Ще 11 липня КП «Облводоканал» було  обмежено постачання питної води у Мелітопільский, Якимівський, Приазовський, Приморський, Бердянський райони та місто Бердянськ на 35%. Відсутня питна вода у населеному пункті Степанівка.

Обмеження діє до вирішення питання щодо постачання рідкого хлору у відповідних обсягах. Ці заходи дали можливість підприємству не зупиняти свою роботу  протягом 12 діб.

КП «Облводоканал» розпочато процедуру закупівлі рідкого хлору у контейнерах в обсягах, що забезпечать безперебійну роботу підприємства. Але відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» закупівля такого рівня відбувається виключно через електронну систему закупівель, яка передбачає тривалу за часом процедуру. Завершення процедури з визначенням переможця, з яким буде підписано договір, відбудеться очікувано 17 серпня.

Під час засідання комісії було вирішено рекомендувати керівництву КП «Облводоканал» для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з обмеженням постачання питної води, та з метою недопущення виникнення на території Мелітопольського, Якимівського, Приазовського, Приморського, Бердянського районів та міста Бердянськ надзвичайної ситуації медико-біологічного та екологічного характеру, вжити необхідні заходи щодо термінового придбання рідкого хлору у контейнерах та укласти прямий договір з постачальником, який пропонує оптимальну вартість шляхом проведення переговорної процедури.

- Акціонерне товариство «Дніпроазот» є єдиним підприємством в Україні з виробництва рідкого хлору, який застосовується для стерилізації питної води і очищення стічних вод. Цей завод припинив свою діяльність, що й стало головною причиною виникнення загрози щодо забезпечення якості питної води. Наразі стало відомо, що підприємство відновлює свою роботу, проте після проведення тендерів та перезаключення договору майже у два рази зросте  вартість одного контейнера рідкого хлору – з 23 тис. грн. до 45 тис. грн., - повідомив Віктор Скобліков.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ