Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пенсійні послуги стають ближчими до жителів віддалених населених пунктів області

25 липня 2018 - 12:50

На сьогодні існує багато запитань стосовно пенсійної реформи та пенсійного забезпечення. Тож  роз’яснення щодо основних пріоритетів діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області під час брифінгу надали заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та начальник  територіального пенсійного органу Світлана Жмурко.

- З боку облдержадміністрації ми вбачаємо два головних напрями спільної діяльності. По-перше, це збільшення центрів надання адміністративних послуг, у яких функціонуватимуть і відділи пенсійного забезпечення або ж окремі точки обслуговування громадян. На меті стоїть таке покриття області пенсійними відділами, при якому жителі найвіддаленіших сіл могли би без перешкод користуватися послугами і отримувати різноманітну інформацію. Лише за останні пів року в області було створено 49 таких пунктів, наразі їх усього 78. Інший напрямок – це легалізація робочих місць та заробітної плати. За червень-липень стосовно 345 суб’єктів господарювання здійснено відповідні дії у зв’язку з порушенням трудових відносин. Сподіваюсь, що та пенсійна реформа, яка нині триває, принесе лише позитивні результати, а плідна співпраця між Пенсійним фондом та облдержадміністрацією буде сприяти оптимізації роботи на містах, - зазначив Едуард Гугнін.

Начальник ГУ Пенсійного фонду у Запорізькій області Світлана Жмурко поінформувала про здобутки піврічної роботи. Так, головним пріоритетом діяльності фонду є мобілізація коштів. До бюджету фонду, який формується на території області, упродовж шести місяців цього року надійшло 3,2 млрд. грн. власних коштів, з них 2,9 млрд. грн. - частка єдиного соціального внеску на пенсійне забезпечення. Крім цього, Головне управління  отримало 2,9 млрд. грн. з державного бюджету та 2,6 млрд. грн. у якості перерозподілу Пенсійного фонду України.

Посадовець повідомила, що минулого місяця Пенсійний фонд запровадив два нових сервіси. Це: смс-інформування про сплату/не сплату страхових внесків або зарахування стажу громадян та дистанційна видача довідок про видачу пенсії, заробітної плати, страховий стаж і сплачені внески.

- Окремої уваги заслуговує таке нововведення як видача електронного пенсійного посвідчення  внутрішньо переміщеним особам. В області вже видано 25 тисяч таких посвідчень, які одночасно є і платіжною карткою. Ми запрошуємо всіх пенсіонерів, у тому числі і військових, отримати таке електронне посвідчення, - зазначила Світлана Жмурко.

У підсумку посадовець наголосила, що Пенсійним фондом і надалі буде проводитися активна інформаційна та роз’яснювальна робота, яка буде доступною для більшості пенсіонерів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також